BUDI TIKTOK CEO

Znate li što je POV? Ovo su TikTok kratice koje trebate znati ako želite biti u trendu

POV: Pročitali ste članak i sada sve razumijete, TBH nije ni tako teško za shvatiti

Ilustrativna fotografija

 Crew Media/Crew Media

Popularna platforma društvenih medija, TikTok, uz pomoć mlađih generacija izgradila je svoj jedinstveni jezik i kulturu sa širokim spektrom kratica i žargonizama koji se koriste među TikTok korisnicima diljem svijeta.

Bez obzira jeste li TikTok veteran ili ste novi na platformi, razumijevanje TikTok rječnika ključno je za kvalitetnu interakciju, stvaranje veza s drugim korisnicima i uklapanje u dinamičnu TikTok kulturu. Od brzorastućih TikTok trendova do internih šala zajednice, TikTok platforma je poprište brojnih novih kratica i žargona koje je ponekad teško popratiti. Kako bi se olakšalo razumijevanje TikTok kratica, slenga i specifičnih izraza koji oblikuju digitalni dijalog novih generacija u nastavku otkrijte njihova značenja. Kroz neke od najčešćih TikTok kratica, žargona i izraza, osvježit ćemo vaš bogati rječnik, kako bi se osjećali kao pravi insider u ovoj živahnoj online zajednici.

Malo slova, velika značenja

POV - Point of View - Točka gledišta. Može se opisati i kao „moja perspektiva“, a najčešće se koristi u videima kada kreator želi prikazati neku svoju životnu situaciju ili trenutak. Jedan od članova Crew zajednice, Nemanja Cane Conević na svom TikTok profilu kroz svoje humoristične skečeve iznosi stvarne životne situacije, s kojima se većina nas može poistovjeti, pa tako i s tužnom situacijom nakon što pogledamo zadnju epizodu svoje omiljene serije.

@cane.official Ja… uvek i zauvek 😂 Koja vam je omiljena serija? 🤔 Pratite me za još ☺️ #relatable #haha #series #cry ♬ original sound - Cane.conevic

FYP - For You Page - Stranica za vas. Glavna stranica na TikToku gdje korisnici mogu otkriti novi sadržaj koji s vremenom bude prilagođen individualnim preferencijama korisnika.

TBH - To be honest - Da budem iskren. Ova se kratica često koristi za iskazivanje iskrenog mišljenja ili izjave.

OOTD - Outfit of the day - Outfit dana. Ovo je popularan trend na TikToku gdje korisnici pokazuju svoj dnevni outfit

Duet - Video koji je nastao kao odgovor na video drugog korisnika. Kada jedan korisnik ‘’dueta’’ video od drugog korisnika, oba videa su vidljiva i ekran je podijeljen na dva dijela

Stitch - Video koji je nastao kao odgovor na video drugog korisnika. Za razliku od dueta, neće biti prikazana oba videa na ekranu, nego će se prvo prikazati prvotni video, a zatim nastavlja video od drugog korisnika koji odgovara na prethodni

Haul video jest video u kojem osoba raspravlja o proizvodima koje je nedavno kupila, ulazeći ponekad u detalje o svojim iskustvima tijekom kupnje, te svim potrebnim vrijednostima proizvoda kako bi recenzija bila kvalitetna.

Razni koncepti videa mogu se i vidjeti na profilu TikTok kreatorice i glumice te članice Crew zajednice, Katarine Šestić Baotić. Na njezinom profilu se možemo susresti i s brojnim haul videima. Kako se Katarina nedavno preselila u svoj novi stan, nama je priredila vrlo zanimljiv haul što je sve novo kupila.

WIP - Work in progress - Rad u tijeku. Ovaj termin često se koristi za opisivanje projekta ili kreativnog pothvata koji je još uvijek u procesu dovršavanja.

TBT - Throwback Thursday. Popularan trend na TikToku, ali i na Instagramu, gdje korisnici dijele stare fotografije ili video isječke iz prošlosti.

IRL - In real life - U stvarnom životu. Ova se kratica često koristi za razlikovanje online interakcija od interakcija u stvarnom svijetu.

CEO – Chief Executive Officer – U doslovnom značenju, kao što svi znamo, to je „izvršni direktor“ u poslovnom svijetu, a u Gen Z svijetu se smatra da ste jako dobri u onome što radite.

GOAT – Greatest Of All Time – kratica koja označava da je netko najbolji za sva vremena, a posebno se koristi za vrlo poznate i kultne svjetske zvijezde.

NOOB – riječ koja se većinom koristi u gamerskom rječniku, a znači da se netko pravi važan kako zna nešto, a zapravo je početnik u tome.

SLAY – riječ kojom se nekoga opisuje na pozitivan način, tj. da radi nešto izvanredno dobro.

RIZZ – riječ izvučena iz riječi karizma, a opisuje osobu koja ima određeni šarm, stil, mogućnost da privuče drugu osobu.

DRIP – kad vam netko od Gen Z osoba kaže da imate dobar drip, znajte da imate dobar stil.

Kao što vidimo razvojem TikToka i njegovih trendova, a i razvojem novih generacija, dolazi do stvaranja novih kratica i sleng izraza. Stoga je vrlo bitno pratiti što se događa u ovom dijelu digitalnog svijeta kako biste osvojili ovu društvenu mrežu i ubrzali rast svog brenda na platformi. Pokažite svoj RIZZ i postanite TikTok CEO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:46