Iako su kvote za uvoz radnika u turizmu i ugostiteljstvu u ovoj godini povećane gotovo 75 posto, to je samo gašenje požara i daleko je od trajnog rješenja problema nedostatka radne snage u toj djelatnosti, u kojoj se 'okrene' otprilike svaka peta kuna u hrvatskom gospodarstvu, poruka je s konferencije "Turistički djelatnik - izazovi i mogućnosti", koju je u utorak organiziralo Ministarstvo turizma.
- Trajno rješenje je usklađivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada. Naime, u ovoj školskoj godini 3.800 učenika željelo se školovati za kuhara, a upisano je 1.200. Za konobara će se školovati 705 učenika, a htjelo je 2.160 učenika. Istovremeno, najveći broj radnika u 2017. u turizmu tražio se upravo u području pružanja smještaja te pripreme i posluživanja hrane. Dakle, nedostaje nam ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....