TIHO LANSIRANJE

TikTok ima novu aplikaciju koja neke neodoljivo podsjeća na Instagram: Što je Notes točno, i kako radi?

TikTok je danas potiho lansirao svog rivala Metinu Instagramu

Ilustrativna fotografija

TikTok je danas potiho lansirao svog rivala Metinu Instagramu, svoju aplikaciju Notes, zasad samo u Australiji i Kanadi, testirajući novu aplikaciju posvećenu fotografijama i tekstu. Prosječnom korisniku izgleda vrlo slično Instagramu, s par razlika, piše Guardian.

Što je Notes?

Glasnogovornik TikToka pojasnio je da je Notes posvećen fotkama i tekstualnom sadržaju, platforma za sve one koji žele kreirati i podijeliti svoju kreativnost.

Treba li otvarati novi račun?

No, korištenje Notesa moguće je na postojećem TikTok računu, ako ga imate. Tvrtka je prošli tjedan naznačila korisnicima aplikacije da će se postojeće ili buduće objave u aplikaciji TikTok prikazivati u Notesu, osim ako se ne povuku, ali se podrazumijeva da to nije implementirano pri pokretanju aplikacije.

Što se tamo može objaviti?

Možete objavljivati ​​fotografije ili slike s opisom, a za razliku od Instagrama, Notes će vam omogućiti da objavite naslov fotografije, kao i opis.

Što se tamo može vidjeti?

Zasad izgleda kao tipični prostor za popunjavanje, za sadržaj u stilu memea, ali to će se vjerojatno promijeniti ako ga više ljudi počne koristiti, ako se uključe kreatori sadržaja i pratite svoje prijatelje na platformi.

Notes ima tab za praćenje koji prikazuje osobe koje pratite i tab "za vas" koji prikazuje određivanje TikTok algoritma o tome što biste trebali vidjeti na platformi, baš kao i obični TikTok.

Ima li Storiesa?

Ne, za sada se čini da je to samo aplikacija u stilu starog Instagrama, gdje fotografije koje objavite na vašem profilu stoje bez vremenskog ograničenja.

Što je s Reelsima?

Naravno da ne, budući da je Reels bio Instagramov odgovor na TikTokovu beskrajno skrolajuću aplikaciju za kratke videozapise. TikTok verzija Reelsa je upravo TikTok.

Kad će Notes biti dostupan izvan Australije i Kanade?

Zasad iz TikToka nisu ništa rekli o tome. Trenutno je notes dostupan samo za preuzimanje i "ograničeno testiranje" u ove dvije zemlje. U Guardianu kažu kako nije jasno zašto su Australija i Kanada bile prve koje su lansirale, ali podsjećaju da tehnološke tvrtke često uvode nove značajke ili usluge u zapadne zemlje s manjim brojem stanovnika, kako bi ih testirali prije šireg predstavljanja na većim tržištima ili tržištima sa strožom regulacijom,poput EU.

Hoće li se Meta uopće zabrinuti?

Teško je reći u ovoj fazi. Metina navika usvajanja značajki svojih konkurenata od Snapchata do TikToka na Instagramu do sada je bila uspješna. Guardian je izvijestio da je u 2023. godini Instagram prestigao TikTok u pogledu preuzimanja aplikacija, zahvaljujući uspjehu TikTok-klona, Reelsa.

Instagram ima više aktivnih korisnika (1,5 milijardi u odnosu na 1,1 milijardu), ali podaci pokazuju da korisnici TikToka provode više vremena na aplikaciji od korisnika Instagrama (95 minuta dnevno u odnosu na 62).

image

TikTok

Kiran Ridley/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:24