suradnja

Dva hrvatska brenda u pohodu na globalno tržište

BiteMe i Highlander uspješne su kompanije čiji su proizvodi naizgled nespojivi, ali zapravo se idealno nadopunjavaju
Jurica Barać
 Shouk Alsayegh

Dvije hrvatske kompanije, BiteMe Nutrition i Highlander, čiji su proizvodi naizgled nespojivi, ali zapravo se idealno nadopunjavaju, zajednički su krenuli u osvajanje globalnog tržišta. Highlander je serija atraktivnih planinarskih događaja, a BiteMe su energetske pločice idealne za planinare.

Highlander je u svega nekoliko godina od Velebita dosegao do svjetskih planina, ubrajajući države poput UAE, Maroka, Egipta, Portugala, Grčke i još mnoge druge u svoj raznolik portfolio. Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja je promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje.

BiteMe su energetske pločice nastale na naslijeđu Mediterana i lokalnim sastojcima, pri čemu su karakteristične okuse spojili u osvježavajuće organske energetske proizvode. BiteMe proizvodi su u potpunosti prilagođeni potrebama veganske i bezglutenske prehrane. U razvoj proizvoda utrošeno je preko dvije godine kako bi se postigli savršeni omjeri ugljikohidrata, masti i proteina i pritom proizveli funkcionalne energetske pločice jedinstvenih okusa i organskih sastojaka poput: smokve, maslinovog ulja, cvijeta lavande, limunovog ulja, badema, soli.

image
Edo Mujkić
Privatni album

Poput Highlandera i BiteMe se sve više pozicionira izvan hrvatskih granica pa se tako može pronaći na policama u Sloveniji, Poljskoj, Danskoj, Estoniji i Njemačkoj. BiteMe je među prvima u svijetu koji uspješno proizvodi prirodnu funkcionalnu hranu, a trenutno se u ponudi nalaze sirove energetske biopločice i punjene sirove biokolačiće. Misija brenda razbijanje je predrasude da biljna hrana ekološkog podrijetla nema dobar okus.

„Podupiremo zdravi način života biljnim proizvodima i potpuno prirodnom energijom. Profesionalni sportaši, rekreativni trkači, biciklisti, planinari, ljubitelji fitnessa i dvoranskih sportova, svi oni u BiteMe proizvodima pronaći će potporu za svoje aktivnosti, jer pruža dugotrajnu energiju pri čemu svaki zalogaj donosi nutrijente koji su važni normalnom funkcioniranju tijela. Suradnja s Highlander Adventures timom nam je velika čast i priznanje našeg dobrog rada. Naime i Highlander i BiteMe se obraćaju istoj publici i dijele sličnu filozofiju. No ovdje nije bitna samo naša kompatibilnost i zajednička energija koliko i predivna priča dva uspješna hrvatska startupa koji su se istaknuli na svjetskoj sceni ali se nisu zatvorili u svoj poslovni krug nego naprotiv, odlučili se povezati i poduprijeti na izazovnom svjetskom tržištu“, izjavio je Edo Mujkić, predsjednik uprave BiteMe Nutrition.

„Iznimno sam sretan radi ove suradnje i smatram da ima veliki potencijal za dugoročno partnerstvo. Highlander BiteMe su dva mlada hrvatska brenda, vrlo sličnih vrijednosti i ciljeva, s misijom poticanja ljudi na zdrav i aktivan život. BiteMe su vrhunski nutritivni proizvod idealan za Highlander planinarske pustolovine i sportske pothvate. I mi smo počeli kao start-up, stoga imamo razumijevanje za sve izazove kroz koje BiteMe prolazi, stoga smo se s njima povezali na jednoj dubljoj i većoj razini, od samo one poslovne“, istaknuo je Jurica Barać, predsjednik uprave Highlander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:09