ULOG U BUDUĆNOST

David Pejić je pobjednik ovogodišnjeg izbora ‘Najbolji mladi poljoprivrednik‘ u organizaciji Jutarnjeg lista

Drugo mjesto osvojio je Ivan Ipša, maslinar iz Oprtlja u Istri, a treći je Ivan Antun Čegec iz Marinovca

Sunčana Glavak, Marija Vučković i David Pejić

 Damir Krajac/Cropix

David Pejić iz Habjanovca kod Vrbovca, suvlasnik ‘Zrno eko imanja’ na kojem se proizvodi voće I povrće po načelima ekološke proizvodnje hrane, pobjednik je ovogodišnjeg izbora ‘Mladi poljoprivrednik‘ u organizaciji Sunčane Glavak, zastupnice u EU parlamentu i ‘Jutarnjeg lista‘ te partnera.

- Primam ovu nagradu s dubokom zahvalnošću i svjestan da sam samo jedan od talentiranih poljoprivrednika u našoj državi - kazao je Pejić preuzevši nagradu na ‘Poljoprivrednoj konferenciji’ Jutarnjeg lista u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti’.

Drugo mjesto u ovome izboru osvojio je Ivan Ipša, maslinar iz Oprtlja u Istri. Treće mjesto pripalo je vinogradaru Ivanu Antunu Čegecu iz Marinovca kod Svetog Ivana Zeline.

Nakon proglašenja pobjednika ovogodišnjeg izbora najboljih mladih poljoprivrednika prema ocjeni stručnog žirija, proglašena je i pobjednica ovog izbora prema glasovima čitatelja ‘Jutarnjeg lista‘.

Pobjednica je farmerica Marija Kalistović iz Drenovaca u županjskoj Posavini.

image

Ivan Ipša, Ivan Antun Čegec, Sunčana Glavak, David Pejić, Marija Vučković

Damir Krajac/Cropix
image

Marija Vučković, Sunčana Glavak i Goran Ogurlić

Damir Krajac/Cropix
image

Sunčana Glavak

Damir Krajac/Cropix
image

Ministrica Marija Vučković

Damir Krajac/Cropix

U konkurenciji su bili i Ivan Matanić iz Donjih Andrijevaca kod Slavonskog Broda, uzgajivač tovne junadi, Martin Marijanović iz Gradca u općini Ružić u Šibensko-kninskoj županiji, uzgajivač magarica za prodaju magarećeg mlijeka, Vinko Tomaš iz Segeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proizvođač povrća, Adam Knežević, pčelar iz Šiškovaca kod Vinkovaca, Lucija Radoš iz Aržana u Imotskoj krajini, vlasnica OPG-a Mala Roga za uzgoj koza, Denis Namjesnik, pčelar iz Varaždina, Andrija Škrlec iz Zlatara u Hrvatskom Zagorju, ratar, Marija Kalistović iz Drenovaca u županjskoj Posavini, farmerica, Dora Šimičić i Kristijan Pereza s Raba, farmeri, Zdeno Ramljak iz Kompolja Koreničkog u Lici, uzgajivač ovaca, Mladen Cesarec iz Oroslavja u Hrvatskom Zagorju, proizvođač bučinog ulja, Hrvoje Stanešić iz Vukosavljevice kod Virovitice, proizvođač voća i povrća, Karlo Kos, vinar iz Hrnjaneca kod Svetog Ivana Zeline, Martina Šaravanja iz Iloka, vlasnica OPG-a za uzgoj lješnjaka i oraha te vinarstvo, Bruno Vučković iz Vukovara, vlasnik OPG-a za uzgoj kukuruza, kamilice, ječma i luka, Sandra Cerjanec iz Bjelovara, vlasnica farme konja i Sven Perec iz Šandrovca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vlasnik OPG-a za proizvodnju krumpira i batata. Pobjednik ovog izbora ulazi u konkurenciju za izbor najboljeg poljoprivrednika Europske unije za 2023..

Detaljnije o svim finalistima, ali i nagrađenima, možete pročitati OVDJE

image

Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Januzs Wojciechowski

Damir Krajac/Cropix
image

Marija Vučković

Damir Krajac/Cropix
image

Goran Ogurlić

Damir Krajac/Cropix
image

Marija Vučković, Sunčana Glavak

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:53