Kamping udruženje Hrvatske

Uskoro počinje Kongres hrvatskog kampinga gdje će se pričati o popularnom obliku turizma

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

5.9.2019. u 14:15

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

5.9.2019. u 14:15

duga resa 260705
kamp uz obalu mreznice moze primiti do 48 mjesta sa 150 ljudi od kojih je 99 posto stranaca
kamp slapic
snimila: andreja trpcic
-pok-
Andreja Trpčić / HANZA MEDIA

Kamp Slapić uz obalu Mrežnice

Kamping udruženje Hrvatske na 13. izdanju Kongresa hrvatskog kampinga okupit će vodeće ljude hrvatske kamping industrije koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta.

Kongres će se održati u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin, od 22. do 23. listopada 2019., a partneri kongresa su Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma. U sklopu kongresa tradicionalno će se dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu kampova, Croatia's Best Campsites, OK mini camps i slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2019.

- Kongres će imati stručni i izložbeno-sajamski dio u kojem će predstavnici različitih djelatnosti vezanih uz kamping, donositelji odluka i turistički djelatnici imati priliku razmijeniti iskustva, predstaviti najbolje prakse i trendove koji nas očekuju u budućnosti - od najnovijih modela mobilnih kućica i glamping šatora do raznovrsne opreme i ponude usluga u kampingu - kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Dodatno, na kongresu će se posebno istaknuti ponuda domaćih i inozemnih proizvođača sve popularnijih glamping šatora i mobilnih kućica i njihovi novi modeli za 2020. godinu. Industrija opreme za kamping je posljednjih godina sve snažnija i postaje veliki izvozni potencijal koji će se naglasiti na kongresu.

Uz to, predstavit će se i rezultati istraživanja Tomas provedenog među 1.500 kampista u više od 50 kampova na području sedam obalnih županija te u nekoliko kontinentalnih kampova. Istraživanje pruža odgovore na pitanja o profilu, obilježjima, zadovoljstvu i potrošnji gostiju u našim kampovima ove godine, a predstavit će ga Zrinka Marušić iz Instituta za turizam.

Na kongresu će se govoriti i o metodologiji i postupku provođenja inspekcijskog nadzora, profilu slovenskog i poljskog tržišta, usporedit će se rezultati poslovanja kampova u razdoblju između 2017. i 2019. te će se obraditi brojne druge stručne teme.