Kamping udruženje Hrvatske

Uskoro počinje Kongres hrvatskog kampinga gdje će se pričati o popularnom obliku turizma

Kongres će se održati u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin, od 22. do 23. listopada 2019.
Kamp Slapić uz obalu Mrežnice
 Andreja Trpčić / HANZA MEDIA

Kamping udruženje Hrvatske na 13. izdanju Kongresa hrvatskog kampinga okupit će vodeće ljude hrvatske kamping industrije koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta.

Kongres će se održati u hotelu LifeClass Terme Sveti Martin, od 22. do 23. listopada 2019., a partneri kongresa su Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma. U sklopu kongresa tradicionalno će se dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu kampova, Croatia's Best Campsites, OK mini camps i slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2019.

- Kongres će imati stručni i izložbeno-sajamski dio u kojem će predstavnici različitih djelatnosti vezanih uz kamping, donositelji odluka i turistički djelatnici imati priliku razmijeniti iskustva, predstaviti najbolje prakse i trendove koji nas očekuju u budućnosti - od najnovijih modela mobilnih kućica i glamping šatora do raznovrsne opreme i ponude usluga u kampingu - kazao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske.

Dodatno, na kongresu će se posebno istaknuti ponuda domaćih i inozemnih proizvođača sve popularnijih glamping šatora i mobilnih kućica i njihovi novi modeli za 2020. godinu. Industrija opreme za kamping je posljednjih godina sve snažnija i postaje veliki izvozni potencijal koji će se naglasiti na kongresu.

Uz to, predstavit će se i rezultati istraživanja Tomas provedenog među 1.500 kampista u više od 50 kampova na području sedam obalnih županija te u nekoliko kontinentalnih kampova. Istraživanje pruža odgovore na pitanja o profilu, obilježjima, zadovoljstvu i potrošnji gostiju u našim kampovima ove godine, a predstavit će ga Zrinka Marušić iz Instituta za turizam.

Na kongresu će se govoriti i o metodologiji i postupku provođenja inspekcijskog nadzora, profilu slovenskog i poljskog tržišta, usporedit će se rezultati poslovanja kampova u razdoblju između 2017. i 2019. te će se obraditi brojne druge stručne teme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:59