Oživljavanje poslovanja

Popularni niskobudžetni avioprijevoznik od srpnja bi mogao vratiti 40 posto letova

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.5.2020. u 12:50

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.5.2020. u 12:50

, Image: 34907569, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Avion Ryanaira

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair u utorak je najavila da će od 1. srpnja u promet vratiti 40 posto redovnih letova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU-a i primjene učinkovite javnozdravstvene mjere na aerodromima.

Ryanair će provoditi gotovo tisuću letova dnevno, vraćajući tako 90 posto svojih ruta kojima je letio prije ograničenja zbog koronavirusa, stoji u priopćenju kompanije.

Od kada su sredinom ožujka uvedena ograničenja zbog Covida-19, Ryanair provodi 30 letova dnevno između Irske,Velike Britanije i Europe. Od srpnja bi Ryanair ponovno trebalo letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe.

Ryanair je također objavio video s uputama kako učinkovito poštovati zdravstvene mjere kojima je cilj suzbijanje širenja Covida-19.

Mjere uključuju prijavu putem interneta, preuzimanje ukrcajne propusnice na pametnom telefonu, podvrgavanje provjeri tjelesne temperature na ulazu u zračnu luku te stalno nošenje zaštitnih maski u zračnoj luci i u zrakoplovu. U tvrtki dodaju kako su svi njezini zrakoplovi opremljeni HEPA filterima za zrak, a sve se unutarnje površine zrakoplova dezinficiraju svake večeri te to djeluje 24 sata. Kabinsko osoblje će u zrakoplovu također nositi zaštitne maske, a među ograničenim zrakoplovnim uslugama bit će ponuđene unaprijed upakirane grickalice i pića, što će se moći platiti samo karticama.

U zrakoplovu će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev. Ryanair će u srpnju i kolovozu zahtijevati od svojih putnika pojedinosti o tome koliko planiraju biti na odredištu, kao i adresu na kojoj će odsjesti u drugoj europskoj zemlji te će ti podaci biti dostavljeni europskim vladama kao pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa.