Oživljavanje poslovanja

Popularni niskobudžetni avioprijevoznik od srpnja bi mogao vratiti 40 posto letova

Ryanair će provoditi gotovo tisuću letova dnevno, vraćajući tako 90 posto svojih ruta kojima je letio prije ograničenja zbog koronavirusa, kaže se u priopćenju kompanije
Avion Ryanaira
 Profimedia, Alamy

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair u utorak je najavila da će od 1. srpnja u promet vratiti 40 posto redovnih letova, pod uvjetom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU-a i primjene učinkovite javnozdravstvene mjere na aerodromima.

Ryanair će provoditi gotovo tisuću letova dnevno, vraćajući tako 90 posto svojih ruta kojima je letio prije ograničenja zbog koronavirusa, stoji u priopćenju kompanije.

Od kada su sredinom ožujka uvedena ograničenja zbog Covida-19, Ryanair provodi 30 letova dnevno između Irske,Velike Britanije i Europe. Od srpnja bi Ryanair ponovno trebalo letjeti iz većine od svojih 80 baza diljem Europe.

Ryanair je također objavio video s uputama kako učinkovito poštovati zdravstvene mjere kojima je cilj suzbijanje širenja Covida-19.

Mjere uključuju prijavu putem interneta, preuzimanje ukrcajne propusnice na pametnom telefonu, podvrgavanje provjeri tjelesne temperature na ulazu u zračnu luku te stalno nošenje zaštitnih maski u zračnoj luci i u zrakoplovu. U tvrtki dodaju kako su svi njezini zrakoplovi opremljeni HEPA filterima za zrak, a sve se unutarnje površine zrakoplova dezinficiraju svake večeri te to djeluje 24 sata. Kabinsko osoblje će u zrakoplovu također nositi zaštitne maske, a među ograničenim zrakoplovnim uslugama bit će ponuđene unaprijed upakirane grickalice i pića, što će se moći platiti samo karticama.

U zrakoplovu će biti zabranjeni redovi za WC, no toalet će biti dostupan pojedincima na zahtjev. Ryanair će u srpnju i kolovozu zahtijevati od svojih putnika pojedinosti o tome koliko planiraju biti na odredištu, kao i adresu na kojoj će odsjesti u drugoj europskoj zemlji te će ti podaci biti dostavljeni europskim vladama kao pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:18