Super penthouse

Video: Milijarder poznat po usisavačima i fenovima za kosu kupio stan po rekordnoj cijeni

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

13.7.2019. u 9:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

13.7.2019. u 9:26

, Image: 295626774, License: Rights-managed, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful;
Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Cultura RM
Profimedia, Cultura RM

Poslovni centar u Singapuru

Milijarder James Dyson, koji se obogatio na usisavačima i fenovima za kosu, potrošio je više od 54 milijuna dolara na najviši i najskuplji stan u Singapuru.

Kako piše Bloomberg, s cijenom od 54,2 milijuna dolara (oko 356 milijuna kuna) Dyson je platio rekordnu cijenu za stan u gradu inače poznatom po izuzetno skupim nekretninama.

Na vrhu najviše singapurske zgrade Wallich Residence super penthouse, kako su nazvali stan, pruža pogled na poslovno središte grada te na povijesne trgovačke centre, a proteže se na čak tri kata. Ima pet spavaćih soba, vlastiti tzv. infinity bazen, jacuzzi, prostor za roštiljanje, bar i privatan ulaz te lift od parkinga do stana.

Kupovina stana u Singapuru zapravo nije iznenađenje za britanskog investitora koji je ranije ove godine preselio središte svoje kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva u tu azijsku zemlju. Budući da je Dyson poznat kao veliki zagovaratelj Brexita, taj je korak naišao na mnogo kritika, no milijarder je negirao povezanost svoje odluke s odlaskom UK-a iz Europske unije ili s porezom. Kako je kazao, “azijska regija izuzetno je bitna za kompaniju, budući da je riječ o njihovom najbrže rastućem tržištu” te je stoga promijenio njeno sjedište.