Super penthouse

Video: Milijarder poznat po usisavačima i fenovima za kosu kupio stan po rekordnoj cijeni

S cijenom od 54,2 milijuna dolara Dyson je platio rekordnu cijenu za stan u gradu inače poznatom po izuzetno skupim nekretninama VIDEO: MILIJARDER POZNAT PO USISIVAČIMA KUPIO STAN PO REKORDNOJ CIJENI Platio sumanutu cijenu za novi dom u gradu i inače poznatom po izuzetno skupim nekretninama
Poslovni centar u Singapuru
 Profimedia, Cultura RM

Milijarder James Dyson, koji se obogatio na usisavačima i fenovima za kosu, potrošio je više od 54 milijuna dolara na najviši i najskuplji stan u Singapuru.

Kako piše Bloomberg, s cijenom od 54,2 milijuna dolara (oko 356 milijuna kuna) Dyson je platio rekordnu cijenu za stan u gradu inače poznatom po izuzetno skupim nekretninama.

Na vrhu najviše singapurske zgrade Wallich Residence super penthouse, kako su nazvali stan, pruža pogled na poslovno središte grada te na povijesne trgovačke centre, a proteže se na čak tri kata. Ima pet spavaćih soba, vlastiti tzv. infinity bazen, jacuzzi, prostor za roštiljanje, bar i privatan ulaz te lift od parkinga do stana.

Kupovina stana u Singapuru zapravo nije iznenađenje za britanskog investitora koji je ranije ove godine preselio središte svoje kompanije iz Ujedinjenog Kraljevstva u tu azijsku zemlju. Budući da je Dyson poznat kao veliki zagovaratelj Brexita, taj je korak naišao na mnogo kritika, no milijarder je negirao povezanost svoje odluke s odlaskom UK-a iz Europske unije ili s porezom. Kako je kazao, “azijska regija izuzetno je bitna za kompaniju, budući da je riječ o njihovom najbrže rastućem tržištu” te je stoga promijenio njeno sjedište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:39