Nove pogodnosti

OTP banka snižava kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.1.2020. u 11:02

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.1.2020. u 11:02

Split, 121218.
Poslovna zgrada OTP banke (ex Splitska banka).
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

Ilustracija, poslovna zgrada OTP

OTP banka će u veljači sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), izvijestili su u srijedu iz te banke.

Tako će kamatna stopa na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niža za 0,09 postotnih bodova, dok će na kredite u kunama biti niža za 0,10 postotnih bodova.

Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1), napominje se u priopćenju OTP banke.

Kamatna stopa će se smanjiti i za portfelj kredita s promjenjivom kamatnom stopom koji su vezani uz šestomjesečni EURIBOR na temelju pada vrijednosti šestomjesečnog EURIBOR-a za 0,01 postotni bod, dodaju iz OTP-a.

Prošlog mjeseca su o snižavanju promjenjivih kamatnih stopa od 1. siječnja ove godine na postojeće kredite građanima izvijestili i Zagrebačka banka (Zaba) i Hrvatska poštanska banka (HPB),  također za 0,10 postotnih bodova za kune i 0,09 postotnih bodova za eure, a sukladno padu nacionalnih referentnih stopa.