Nove pogodnosti

OTP banka snižava kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom

Kamatna stopa na kredite uz valutnu klauzulu u eurima bit će niža za 0,09 postotnih bodova, u kunama za 0,10
Ilustracija, poslovna zgrada OTP
 Vojko Basic / CROPIX

OTP banka će u veljači sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), izvijestili su u srijedu iz te banke.

Tako će kamatna stopa na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niža za 0,09 postotnih bodova, dok će na kredite u kunama biti niža za 0,10 postotnih bodova.

Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1), napominje se u priopćenju OTP banke.

Kamatna stopa će se smanjiti i za portfelj kredita s promjenjivom kamatnom stopom koji su vezani uz šestomjesečni EURIBOR na temelju pada vrijednosti šestomjesečnog EURIBOR-a za 0,01 postotni bod, dodaju iz OTP-a.

Prošlog mjeseca su o snižavanju promjenjivih kamatnih stopa od 1. siječnja ove godine na postojeće kredite građanima izvijestili i Zagrebačka banka (Zaba) i Hrvatska poštanska banka (HPB), također za 0,10 postotnih bodova za kune i 0,09 postotnih bodova za eure, a sukladno padu nacionalnih referentnih stopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2022 21:18