Umjesto čekanja u redovima

Na Crni petak Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

2.12.2019. u 9:20

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

2.12.2019. u 9:20

Shoppers wait in line during Black Friday sales at a Sears store in Cutler Bay, Florida, U.S. November 29, 2019. REUTERS/Maria Alejandra Cardona
Maria Alejandra Cardona / REUTERS

Umjesto čekanja u redovima pred trgovačkim centrima, Amerikanci na Crni petak, kada su najveća sniženja, sve više ostaju kod kuće i kupovinu obavljaju putem interneta. Tako su ovog Crnog petka, dan nakon Dana zahvalnosti, potrošili 7,4 milijarde dolara na internetsku kupovinu, objavio je Adobe Analytics.

To je rekordna potrošnja kad je u pitanju "online" kupovina na Crni petak, čak 20 posto veća u odnosu na prošlu godinu. Također, to je druga najveća potrošnja u povijesti SAD-a ostvarena u jednom danu internetske kupovine. Samo je prošlogodišnji Cyber ponedjeljak bio rastrošniji, tada su Amerikanci potrošili u "online" kupovini 500 milijuna dolara više, odnosno 7,9 milijardi.

Adobe Analytics predviđa da će ovog Cyber ponedjeljka, odnosno 2. prosinca, biti srušen rekord kad je u pitanju internetska kupovina u jednom danu, odnosno da će Amerikanci potrošiti 9,4 milijarde dolara.