Meetup sa zvijezdama iz Hrvatske i Silicijske doline

Kako su hrvatski startupi pobijedili investicijsku nuklearnu zimu?

Startup Report & Algebra LAB meetup održat će se u ponedjeljak 6. ožujka 2023. u Algebri s početkom u 17:45 sati

Startup Report & Algebra LAB meetup

O inflaciji i krizi priča se i među startupašima. Startupi u cijelom svijetu osjećaju ‘nuklearnu investicijsku zimu‘ zbog razornih posljedica gospodarske krize i usporavanja ekonomske aktivnosti koji su uslijedili nakon pandemije i ruske agresije na Ukrajinu. U takvim izazovnim uvjetima poslovanja, investitori su slabije skloni rizičnim ulaganjama te se oslanjaju na dugoročnije i sigurnije opcije.

Unatoč tome, u Hrvatskoj je startupa više nego ikada prije, po posljednjim podacima njih oko 900 aktivnih, a i kapital za investiranje u startupe značajno se povećao u usporedbi s ranijim razdobljima. Prema podacima Startup Reporta, lani je samo u prva tri kvartala investirano u domaće startupe čak 958,3 milijuna dolara.

Magazin Startup Report i Algebra organiziraju partnerski meetup koji će biti održan u Spark Event Space prostorijama Algebre pod nazivom Startup Report & Algebra LAB meetup o trenutačno najvažnijoj temi za startupe u Hrvatskoj - kako doći do investicija u uvjetima nuklearne zime za startupe.

Hrvatski startupi i u takvim su uvjetima prilično uspješni!

Vrhunski gosti

Na panelu na tu temu gostuje Matija Nakić, osnivačica hrvatskog fintecha Farseera, čiji je startup nedavno napravio veliku investiciju i koja je time pronašla jedno rješenje kako pobijediti tu zimu, a koji je stasao upravo u Algebra LAB-u.

Maja Brkljačić, voditeljica najstarijeg startup inkubatora u Hrvatskoj Algebra LAB-a, nasljednika bivšeg Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, koja će predstaviti rad Algebra LAB-a te se osvrnuti na nove i prošle generacije startupova s fokusom na privlačenje ulaganja i investicijsku klimu

Iz Silicijske doline, pogled kako se o sadašnjem trenutku priča u SAD-u podijelit će s nama Miryana Joksović. Uspješna serijska poduzetnica rodom iz Karlovca, koja živi u Silicijskoj dolini, i dosad je uspješno podigla četiri startupa.

O ovoj će temi svoja zapažanja podijeliti i veteran hrvatske startup investicijske zajednice Vedran Blagus, principal najstarijeg hrvatskog VC fonda South Central Venturesa.

Investicijske startup muke su ujedno središnja tema novog broja magazina Startup Report, koji će se uz Jutarnji list naći na kioscima u četvrtak 9. ožujka, kao i u PDF i web izdanju.

Uzbudljivi pitchevi

Algebra LAB, kao nasljednik Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), koji je od starta nudio coworking, u sklopu meetupa predstavit će najnoviji coworking u Hrvatskoj te jedini takav prostor na zapadnom dijelu Zagreba - Algebra Spark Coworking te Algebra Spark Spaces – inovativan prostor za organizaciju većih ili manjih poslovnih događanja, predavanja, radionica, ali i niz drugih privatnih ili komercijalnih evenata uz svu potrebnu infrastrukturu. Zainteresiranim tvrtkama i fizičkim osobama u okviru Algebra Rent Spacea omogućen je i najam dodatnih prostora na preko 12.000 m2 koji uključuje sobe za sastanke, audio, video i podcast studio te prostori za organizaciju predavanja, edukacija ili prezentacijaU finalu ovog kratkog druženja Algebra LAB predstavit će tri startupa iz svojeg inkubatora, koji će pitchati pred publikom Startup Report & Algebra LAB meetupa. Podržimo ih!

Prijavite se

Startup Report & Algebra LAB meetup bit će održan u ponedjeljak 6. ožujka 2023. od 17:45-20:30 sati u Algebri Gradišćanska ul. 24 u Zagrebu.

Ulaz na meetup je besplatan uz prijavu na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili prijavom na Newsletter za Startup Report, čime ćete dobiti i novi broj u PDF izdanju besplatno na e-mail.

O MEETUPU:

Startup Report & Algebra LAB meetup

TERMIN: 6.3.2023. 17:30-20:30h

LOKACIJA: Algebra, Gradišćanska ul. 24, Zagreb

PROGRAM:

17:45-18:00 Okupljanje

18:00-18:35 Panel: Kako preživjeti nuklearnu zimu za startupe?

- Matija Nakić, suosnivačica i direktorica Farseera

- Maja Brkljačić, voditeljica Algebra LAB-a

- Miryana Joksović, suosnivačica Arcion Labsa i clanica uprave ACAP-a

- Vedran Blagus, principal South Central Ventures

Moderator: Bernard Ivezić, urednik Startup Reporta

18:35-18:40 Predstavljanje Startup Reporta No5

18:40-18:45 Predstavljanje Algebra spark coworking space-a

18:45-19:20 Pitchevi startupa Algebra LAB-a

startup 1 EcoWashers

startup 2 TablePop

startup 3 IoTaaP

19:20-20:30 Networking

Dok traje networking ispred dvorane bit će omogućeno razgledavanje Algebra Spark Coworkinga unutar kampusa. Informacije o tome dobit ćete na licu mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:04