PRIČE OSNIVAČA

Ivan Piton: Veslački šampion razvija pandan Google Analyticsa za Web3

Na BlockSplitu, tada još Polyflow a danas Polycode, odnio je pobjedu i počeo s komercijalnim radom

Kad se vratio iz SAD-a mnogi, uključujući i njegove najbliže, pitali su se - zašto!? U Americi je Ivan Piton pred sobom imao jednu klasičnu karijeru. S 11 godina zaljubio se u veslanje i ta mu je strast otvorila vrata studija međunarodnih odnosa na Sveučilištu u Washingtonu.

Uspješan veslač, a Piton u četverosjedu osvaja medalje na svjetskim prvenstvima, postaje se s upornosti i fokusom. U SAD-u je nizao različite poslove, a zadnji prije povratka bio je projektni menadžment za jednu digitalnu agenciju.

Besplatno preuzmite PDF magazina:
Startup Report No 007

Ove godine je sa svojim startupom Polyflowom, koji je u procesu rebrandinga u Polycode, pobijedio na pitching natjecanju na najvećoj domaćoj web3 konferenciji BlockSplitu. Polycode je pandan Google Analyticsa za Web3 industriju.

Sportski pristup

Analitikom blockchaina i iz drugih izvora ovaj hrvatski startup otkriva tko su korisnici određenog kripto-servisa. Kroz različite pokazatelje pomaže im da pruže bolju korisničku podršku, odrade bolji marketing i pronađu nove kupce.

- Svoj proizvod lansirali smo upravo na BlockSplitu, krajem svibnja, i do kraja kolovoza privukli smo nekoliko desetaka poslovnih korisnika - kaže Piton, suosnivač i voditelj razvoja poslovanja Polycoda.

Dodaje da je zadovoljan rastom s obzirom na to da su ubrzo nakon lansiranja dobili, kako kaže, snažnu konkurenciju. No, tim ovog sportaša tome je pristupio sportski - pronašao je odgovor na to.

image

Ivan Piton (krajnji desno) s ekipom iz četverca - Marko Ukropina, Patrik i Anton Lončarić - slavi broncu na utrci M4 Svjetskog veslačkog kupa 2021. godine na Jarunu u Zagrebu

Damir Krajac/CROPIX

- Proširili smo paletu usluga te sada već imamo, uz analitiku, razvijenu i cross-chain komunikaciju i to smatram trenutno našom najvećom prednošću - kaže Piton.

Pojašnjava da do svih tih rješenja dolaze dosta spontano i prirodno kroz razgovor i mnogo ‘mozganja’. Kaže da je tako i nastala ideja za Polycode.

- Prepoznali smo rupu u tržištu koju smo odlučili popuniti, a sada ima nekoliko većih igrača kojima se to rješenje dopada - kaže te dodaje da su tako dogovorili suradnju s većim Web3 igračima poput Chainlinka.

O timu zasad ne govori mnogo, osim da su vrhunski programeri s puno iskustva u Web3 razvoju. Otkriva pak da kripto startup na kojem radi nije nastao odjednom. Godinama je i sam u Web3-u.

image

Ivan Piton, suosnivač i voditelj razvoja startupa Polycode (ex Polyflow) prima nagradu na BlockSplitu

Maja Prgomet/BlockSplit

Igra s Bitcoinom

- Prije deset godina sam se počeo igrati s Bitcoinom, za hobi, dok sam živio u Americi, a s vremenom je to jednostavno preraslo u nešto više. Između treninga sam surađivao s vrhunskim blockchain developerima i jednostavno smo kliknuli - kaže Piton.

Navodi da iako se Polycode vrlo brzo razvija, on smatra da je pred njima još dug put.

- Ali vjerujem da imamo sve što je potrebno za uspjeh - zaključuje Piton.

image

Naslovnica Startup Report No 007

Tomislav Botic/JL

*Tema je iz magazina Startup Report No 007, kvartalne publikacije Hanza Medie koja izlazi u print izdanju uz Jutarnji list te u obliku PDF-a i na webu Jutarnji.hr. Ovdje možete besplatno preuzeti PDF magazina i doznati teme koje su obilježila hrvatsku startup scenu.

Link na download: Startup Report No 007

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 20:37