Pravila komentiranja

Svaki prekršaj pravila komentiranja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korištenja na korisničkom računu. Administratori i redakcija jedini su ovlašteni za interpretaciju pravila.

1. Korisnički računi, upozorenja i zabrane korištenja

1.1. Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.
1.2. Svaki korisnik ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane svih korisničkih računa.
1.3. Nakon što je korisnik upozoren, korisnički račun koji omogućuje komentiranje sadržaja može biti suspendiran od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i dulje. Izbjegavanje suspenzije otvaranjem drugog računa nije dopušteno. Korisnički račun može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.
1.4. Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.
1.5. Administratori zadržavaju pravo cenzuriranja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

2. Ponašanje pri komentiranju

2.1. Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke. Kršenje te zabrane kažnjavati s tjedan dana zabrane pristupa portalu Novac.hr.
2.2. Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije su zabranjene, a u ekstremnim slučajevima i podložne kaznenom progonu.
2.3. Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno.
2.4. Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Kazna je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.
2.5. Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijelom forumu.
2.6. Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.
2.7. Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je kažnjivo.
2.8. Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom.
2.9. Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem te se neće tolerirati, osim u slučaju kad se velika slova koriste za naglašavanje ili isticanje dijelova posta.
2.10. Lažno predstavljanje ili izdavanje za člana redakcije može biti razlog za upozorenje i u ekstremnim slučajevima – trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.
2.11 Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira (tzv. Off topic)
2.12 Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja
2.13 Komentatorima koji će učestalo kršiti prethodna dva pravila bit trajno zabranjen pristup portalu Novac.hr

Nova pravila su u potpunosti važeća i sukladna sa ostalim pravilima komentiranja koje su korisnici prihvatili registracijom na portal Novac.hr

Nova pravila vrijede za sve postojeće i nove korisnike. Novac.hr zadržava pravo retroaktivne primjene novih pravila.

3. Žalbe

3.1. Smatrate li da ste nepravedno kažnjeni, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. koji vam je odredio kaznu.

Odluka uredništva je konačna i na nju nemate pravo žalbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2023 10:56