Pivovara Barba

Ovo pivo mladih Splićana završilo je među 50 najboljih na svijetu: 'Nismo podlegli trendu'

Njihovo se „kuvanje” piva iz hobija pretvorilo u posao, a 2018. dobili su i sjajno priznanje
Mario Vidić, Siniša Anđelić i Ante Knežević u pogonu Barba Pivovare
 Paun Paunović/HANZA MEDIA
Njihovo se „kuvanje” piva iz hobija pretvorilo u posao, a 2018. dobili su i sjajno priznanje

I turisti većinom traže domaće, lokalno pivo, ne zanima ih ono što mogu kod kuće kupiti u supermarketu.

Ne iznenađuje stoga da često posežu i za craft pivama male splitske pivovare Barba s proizvodnim pogonom na Stinicama, piše Slobodna Dalmacija.

Danas Barba Pivovara, koju je 2015. pokrenuo Siniša Anđelić, proizvodi 18.000 – 20.000 litara piva mjesečno. Radi se o prirodnom proizvodu, bez aditiva, a prema njemu se tako treba i odnositi, kao prema siru, craft pivo treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako ne bi izgubilo svojstva, priča direktor Anđelić.

Takav pristup donio je Barbi sjajno priznanje – američka stranica „RateBeer” njihovo je pivo "Barba Imperial IPA" proglasila najboljim u Hrvatskoj. Tim su pivom ušli na listu 50 najboljih piva u svijetu.

- Proizv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. studeni 2025 13:21