Nova pravila

Skandinavska tvrtka svojim zaposlenicima daje tri dana slobodno ako udome kućnog ljubimca

Odluka Musti grupacije oduševila je zaposlenike, a nadaju se kako će i ostale tvrtke slijediti njihov primjer
 Profimedia, Alamy

Vlasnici kućnih ljubimaca često govore kako su njihovi psi ili mačke članovi obitelji. No, iako se oni tako osjećaju u većini tvrtki vrlo će teško objasniti da moraju ostati kod kuće jer im se pas razbolio ili da im treba nekoliko dana slobodno jer planiraju dovesti još jednu mačku u obitelj.

Skandinavska Musti grupacija, najveći lanac trgovina specijaliziranih za kućne ljubimce, odlučila je svojim zaposlenicima, koji žele udomiti novog kućnog ljubimca, dati "porodiljni dopust" u trajanju od tri dana. Ta odluka, koja je oduševila 1500 zaposlenika koliko broji ta grupacija, na snagu je stupila s početkom lipnja, a izvršni direktor Musti grupacije rekao je kako su njima kućni ljubimci uvijek na prvom mjestu, a "pawternity" dopust (eng. paw - šapa; maternity - majčinstvo) prirodni je korak u razvoju njihove kulture.

"Udomljavanje kućnog ljubimca značajna je odluka i znatno mijenja svakodnevni život. Želimo svojim zaposlenicima pružiti podršku u prvim danima koje će provesti s novim članom obitelji i osigurati da uživaju u tim dragocjenim trenucima", rekao je David Rönnberg, izvršni direktor Musti grupacije.

Kako prenosi The Mercury News, Rönnberg je dodao kako, ovisno o potrebama ljubimca, prvi dani mogu biti jako intenzivni te da su neprospavane noći uobičajene među vlasnicima novih kućnih ljubimaca te je istaknuo da novi kućni ljubimci zahtijevaju stalnu pažnju i bezuvjetnu ljubav baš kao i bebe kada prvi put dođu kući s roditeljima.

Ova praksa skandinavske tvrtke zasigurno će razveseliti vlasnike kućnih ljubimaca, a iz Musti grupacije se nadaju da će i druge kompanije slijediti njihov primjer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:04