Rekordni skok novih korisnika

Najpopularniji video servis 'eksplodirao' u jeku epidemije. Objavili povijesne rezultate

Ukupan broj pretplatnika širom svijeta sada iznosi oko 182 milijuna
Ilustracija, Netflix
 Hans Lucas via AFP

Pandemija koronavirusa pomogla je poslovanju Netflixa, američkog video streaming servisa, koji je u prvom kvartalu ove godine zabilježio novih 15,8 milijuna pretplatnika.

Osim što su zabilježili najveći kvartalni rast novih korisnika u povijesti kompanije, također su, u prvom kvartalu imali prihode od 5,77 milijardi dolara, što je za 1,25 milijardi više negoli u prvom kvartalu lani. Ukupan broj pretplatnika širom svijeta sada iznosi oko 182 milijuna.

Izvršni direktor Netflixa Reed Hastings komentirao je rezultate kao "važan pomak" prognozirajući da će se nove pretplate "ohladiti" u idućim kvartalima. Glavni direktor tvrtke, Greg Peters, isključio je povećanje cijena u doglednoj budućnosti.

Financijski rezultati prvog tromjesečja, objavljeni u utorak, digli su dionice Netflixa za više od 9 posto u jednom trenutku, ali su na kraju stale na 433,83 dolara.

Najgledaniji sadržaji na Netflixu u prvom kvartalu bili su dokumentarna serija "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness", reality šou "Love Is Blind" i film "Spenser Confidential".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:42