Nove tehnologije

Huawei u istraživanje i razvoj ulaže gotovo 30% više od svojih najvećih rivala zajedno

Ove godine kineski div u istraživanje i razvoj planira uložiti između 15 i 20 milijardi dolara
Huawei
 Hannibal Hanschke / REUTERS

Osim što je u istraživanje i razvoj novih tehnologija lani uložio gotovo 30 posto više od svoja dva najveća konkurenta u radu s mrežnom opremom, Ericssona i Nokije zajedno, u Huaweiju su najavili kako će nastaviti s investicijama. U 2019., kako su priopćili iz kompanije, za tu su svrhu izdvojili čak 14,3 milijarde dolara, dok ove godine kineski div u istraživanje i razvoj planira uložiti između 15 i 20 milijardi dolara.

- Nastavljamo s ulaganjima u 5G mrežu kako bi aktivirali potencijal novih tehnologija i podignuli standard života u zemljama diljem svijeta. Tvrtke koje prve iskoriste prednosti AI ostvarit će veliku dobit, dok će zemlje koje ju prve usvoje imati najviše koristi – smatra Ren Zhengfei, direktor i osnivač Huaweija.

Kompanija trenutno ima 20 posto svih patenata iz područja 5G mreže, što je više nego bilo koji drugi dobavljač mrežne opreme na svijetu. Uz to, Huawei je, tvrde u kompaniji, potpisao 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima su više od trećine europske države.

Huawei founder Ren Zhengfei attends a panel discussion at the company headquarters in Shenzhen, Guangdong province, China June 17, 2019. REUTERS/Aly Song
Aly Song / REUTERS
Ren Zhengfei, osnivač Huaweija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:03