Veliko širenje

Apple gradi novi kampus vrijedan milijardu dolara u kojem će zaposliti 15 tisuća radnika

Stotine novih radnih mjesta planiraju otvoriti i u postojećim uredima diljem SAD-a
Sjedište Applea u Cupertinu, Kalifornija
 Profimedia, Zuma Press - News

Američki tehnološki div Apple ulaže jednu milijardu dolara u izgradnju novog kampusa u Austinu (Teksas). Dio je to njihova plana da u sljedećih pet godina zaposle 20.000 novih ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi CNN Business.

Novi će kampus biti otprilike kilometar udaljen od već postojećeg u Austinu koji je trenutno dom za 6200 Appleovih zaposlenika te je ujedno i najveći kampus te kompanije nakon njihovog sjedišta u Cupertinu u Kaliforniji.

Apple će time postati najveći poslodavac u tom teksaškom gradu. U novom kampusu, naime, planiraju zaposliti 5000 ljudi, a njegovi će kapaciteti biti dovoljni da s vremenom primi još 10.000 zaposlenika.

Također, tehnološki gigant u iduće tri godine planira otvoriti nove urede u Seattleu, San Diegu i Culver Cityju, a svaki od njih imat će više od 1000 zaposlenika.

Stotine novih radnih mjesta planiraju otvoriti i u postojećim uredima diljem SAD-a, a prema priopćenju te kompanije, ima potencijala da se prošire i u nove američke gradove.

Apple je, inače, u siječnju ove godine najavio da će investirati 30 milijardi dolara u svoju američku infrastrukturu te otvoriti 20.000 novih radnih mjesta u Americi. Za sada tvrde da su na dobrom putu, a samo su ove godine zaposlili 6000 ljudi. Trenutno u cijelom SAD-u zapošljavaju 90.000 ljudi.

Dodatno, kako piše CNN Business, Apple planira u idućih pet godina investirati 10 milijardi dolara u podatkovne centre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:48