Projekt 'Plaćeni otkaz'

Amazon svojim radnicima plaća 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti biznis

Želimo zadržati one zaposlenike koji uistinu uživaju raditi kod nas. Nikoga ne želimo prisiljavati da radi za nas
Skladište Amazona u Peterboroughu i Jeff Bezos u krugu
 Profimedia, Alamy

Amazon će svojim zaposlenicima platiti 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti startup za dostavu paketa. Novi 'motivacijski' format internetskog giganta dio je kampanje 'Plaćeni otkaz' kojim svojim radnicima žele omogućiti odlazak iz kompanije ukoliko nezadovoljni radnim uvjetima, a pri tome nemaju drugih opcija, piše CNBC.

- Želimo zadržati one zaposlenike koji uistinu uživaju raditi kod nas. Nikoga ne želimo prisiljavati da radi za nas – izjavio je glasnogovornik Amazona.

Osim navedenog poticaja od 10.000 dolara kompanija se obvezala da će osobama koje se upuste u vlastitu poduzetničku priču dodatno isplatiti i protuvrijednost od posljednje tri mjeseca bruto plaća koje su ostvarili za vrijeme svog rada u tvrtki.

- Nakon pokretanja programa partnerskih dostavnih službi u lipnju prošle godine, potpomogli smo razvoj više od 200 malih poduzeća koji su zaposlili tisuće lokalnih dostavljača. Ove godine, planiramo toj skupini dodati 100 novih startupa koje će voditi naši bivši radnici – poručili su iz kompanije.

Ovim pothvatom ovaj internetski div želi ojačati svoju dostavnu mrežu i smanjiti utjecaj konkurenata poput FedEx-a i UPS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:36