Brzo i jednostavno

Nova usluga Apple Pay dostupna korisnicima Visa Inspire kartice PBZ-a

Apple Pay mogu koristiti vlasnici telefona iPhone SE, iPhone 6 i novijih modela te Apple Watch uređaja
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Novu uslugu mobilnog plaćanja Apple Pay od danas mogu koristiti svi klijenti Privredne banke Zagreb (PBZ) koji koriste Visa Inspire debitnu karticu, objavili su iz banke.

Za kupnju u trgovinama, stoji u priopćenju PBZ-a, Apple Pay mogu koristiti vlasnici telefona iPhone SE, iPhone 6 i novijih modela te Apple Watch uređaja. Napominju da se prilikom korištenja Apple Pay-a, stvarni brojevi kreditne ili debitne kartice ne pohranjuju na uređaju niti na Apple poslužiteljima. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Detaljni vodič kako koristiti Apple Pay

Što se online kupovine tiče, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvaćaju Apple Pay kupnja se potvrđuje pomoću dodira Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke ili, u slučaju iPhone X-a pogledom za potvrdu identiteta putem Face ID-a. Nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Plaćanjem roba i usluga u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Apple Pay može se koristiti u Safariju na bilo kojem Mac računalu ne starijem od 2012. godine sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:22