Pad IT sustava

Europski niskobudžetni avioprijevoznik otkazao više od sto i odgodio još 300 letova

Iz aviokompanije su izvijestili kako imaju tehničkih poteškoća sa sustavima zaduženim za check-in kao i za sam polazak zrakoplova
Putnici na londonskom aerodromu Heathrow
 Profimedia, Mega Agency

Britanski niskobudžetni avioprijevoznik jučer je otkazao više od sto letova, dok ih je oko 300 bilo odgođeno zbog pada računalnog sustava British Airwaysa.

Iz aviokompanije su izvijestili kako imaju tehničkih poteškoća sa sustavima zaduženim za check-in kao i za sam polazak zrakoplova, a kako piše CNN, otkazi putovanja oštetili su tisuće putnika koji su trebali proći londonskim zračnim lukama Heathrow i Gatwick. Putnici će, naglasili su u kompaniji, moći ponovno bukirati svoja putovanja između 8. i 13. kolovoza.

Unatoč tome, potrošače je navedena situacija prilično razbjesnila te su svoje frustracije podijelili diljem društvenih mreža.

- Nas 25 leti na vjenčanje, a otkazan nam je let do Venecije iz koje smo trebali u Sloveniju. Sad moramo tražiti ili drugu aviokompaniju ili propustiti vjenčanje naših prijatelja - kazao je za BBC Alex Brayson koji je British Airwaysom trebao letjeti iz zračne luke Newcastle.

Osim propuštenih vjenčanja, neki su putnici morali olakšati svoje novčanike kako bi produžili smještaj u turističkim destinacijama na kojima su provodili svoje godišnje odmore.

- Nisu nam apsolutno ništa javili. Nisu poslali ni email, ni poruku, niti su nazvali tako da nismo znali da nam je let uopće odgođen, a nisu nam niti dali neku drugu opciju. Morali smo se jednostavno snaći - ljut je Sam Angeli koji je za sebe i svoju obitelj morao platiti 850 funti, odnosno oko 6800 kuna, za dvije hotelske sobe na Cipru gdje su ostali “zatočeni” zbog greške u British Airwaysu.

Ovo nije prvi put da su tehnički problemi pogoditi British Airways. Prije dvije godine taj je avioprijevoznik bio prisiljen otkazati sve letove, odnosno njih čak 726, zbog pada cijelog informacijskog sustava te je čak 75.000 putnika bilo oštećeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:57