RIVA mini ERP

Prva poslovna aplikacija iz Hrvatske na Microsoft Store: ‘Namijenjena je malim poduzetnicima koji često nemaju najnovija računala‘

Microsoft Store je najveća online trgovina aplikacijama namijenjenim Windows platformi, višestruko veća nego Google Play Store ili App Store
 Josh Edelson/AFP

Među 35 milijuna aplikacija na platformi Microsoft Store od početka veljače je i jedna iz Hrvatske - poslovni informacijski sustav RIVA mini ERP zagrebačke tvrtke HKing, koja je prije uvrštenja na tu platformu morala biti testirana i usklađena, izvijestili su u srijedu iz HKinga.

Microsoft Store je najveća online trgovina aplikacijama namijenjenim Windows platformi, višestruko veća nego Google Play Store (koji ima 2,6 milijuna aplikacija) ili App Store (ima 2,1 milijun), a za uvrštenje aplikacija tvrtke HKing usklađivana je i testirana više od dva tjedna.

U razvoj te aplikaciju u HKing-u su uložili više od 15.000 radnih sati i nekoliko godina testiranja u stvarnim uvjetima, a namijenjena je malim poduzetnicima koji često nemaju najnovija računala, zbog čega je velika pažnja stavljena na optimizaciju tako da bude jednako upotrebljiva i na slabijem i starijem hardveru pa su sva testiranja prošla glatko, ističu iz te tvrtke.

Iznose i podatke Eurostata po kojima u Hrvatskoj tek manji broj firmi, manje od 26 posto, koristi specijalizirano programsko rješenje za upravljanje poslovanjem i to su uglavnom knjigovodstveni programi. Po tom pitanju od Hrvatske su slabije samo Mađarska, Bugarska i Rumunjska. U HKingu smatraju da je za dostizanje prosjeka EU od 36 posto potrebno da otprilike 15.000 firmi koje ne koriste nikakav poslovni program počnu to koristiti.

Napominju i da je aplikacija jednostavna i razumljiva za primjenu i nudi mnoge mogućnosti, a u HKingu osim iz Hrvatske očekuju zanimanje za aplikaciju i sa stranih tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:56