JAČANJE POSLOVANJA

Novi, veći i tehnološki napredniji kranovi za obnovu i građenje novih objekata u Hrvatskoj

Tvrtka Ferokov Kranovi, s flotom od 100 naprednih kranova Potain, učvršćuje svoju poziciju na tržištu

Ferkov kranovi na Bracu

 Ferkov kranovi

Građevinski sektor jedna je od vrlo važnih grana hrvatskog gospodarstva, koja se ustabilila od 2015. godine. Značajan porast građevinskih radova u području izgradnje turističkih kompleksa na hrvatskoj obali i izgradnja stambenih i javnih projekata, utjecala je i na tvrtku Ferokov Kranovi, koja je pojačala svoju flotu kranova i opseg poslovanja u Hrvatskoj.

Pandemija korone nije bitno poremetila građevinski sektor, samo ga je kratkotrajno usporila, i u prvoj fazi utjecala je na smanjenje upita za najam kranova. Građevinsko tržište brzo se, i u većoj mjeri izvuklo iz stiska koronakrize i omogućilo izvođačima i dobavljačima građevinske mehanizacije da s punom snagom nastave projekte.

image

Ferkov kranovi u Savudriji

Rade u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj

Katastrofalni potres u Zagrebu i okolini, prije dvije godine, koji je napravio veliku štetu na stambenim i javnim zgradama, imat će važan utjecaj na građevinski sektor u budućnosti, u smislu naglog povećanja potražnje za uslugama i resursima.

Tvrtka Ferokov Kranovi d.o.o., koja predstavlja kćerinski dio tvrtke Ferokov gradbeni žerjavi d.o.o., sa stupnim i samomontažnim kranovima, prisutna je na hrvatskom tržištu od 2016. godine, te je ovlašteni distributer građevinskih kranova Potain za područje Hrvatske od kraja 2020. godine. Pored Hrvatske, distribuira kranove i u Sloveniji i Srbiji već i ranije. Njene djelatnosti su prodaja, najam, montaža, demontaža i uzdržavanje kranova te distribucija rezervnih dijelova za kranove Potain. Zbog značajna rasta svih njenih građevinskih tržišta u prošlih pet godina, tvrtka je povećala svoju flotu s 25 na 100 kranova različitih dimenzija i kapaciteta. Svrha tvrtke Ferokov Kranovi je da projekte u potpunosti izvodi s kvalitetnom i stručnom tehničkom ekipom, koja ima mnogo godina iskustva i redovno se školuje.

Prednost tvrtke je i cjelovit vozni park, koji uključuje kamione za prijevoz kranova, vlastiti auto-kran, kao i samovozno vozilo Gapo, koje služi za pozicioniranje kranova na terenu, te za utovar i istovar samomontažnih kranova na šleper, pri čemu odmah štedimo značajan iznos najmoprimcima kranova.

Flota kranova Potain tvrtke Ferokov Kranovi jedna je među najsigurnijim i najnaprednijim na tržištu, što omogućuje izvođenje projekata s minimumom kvarova kranova i s učinkovitim, performantnim i štedljivim djelovanjem. U klasi samomontažnih kranova najnapredniji tehnološki je kran Potain Hup 40-30, koji pruža maksimalni profit sa 16 mogućih konfiguracija različitih podiznih opcija, teleskopskim stubom, daljinskim upravljačem Smart Set-up i tehnologijom za brzo dizanje HPL.

Kod stupnih kranova najučinkovitiji je sustav CCS - Crane Control sistem, koji pruža potpunu i preciznu kontrolu nad djelovanjem krana i tako naručitelju omogućuje izvanredan ROI (povratak na investiciju, nap.p.).

Digitlano biranje kranova

Trend u gospodarstvu, a tako i u građevini, ide u smjeru digitalizacije, koji tvrtka Ferokov Kranovi nastoji slijediti, pa naši naručitelji jednostavno mogu digitalno birati kranove na našoj web stranici, u konfiguratoru kranova.

Važniji projekti u Hrvatskoj, u kojima su sudjelovali Ferokov Kranovi, su: Petram Resort - Savudrija, EL-TO Zagreb, Matrix Office Park - Zagreb, Rotor Remetinac - Zagreb, Klinička bolnica Rijeka, Funtana Resort, Gledalište Gavella - Zagreb, Trgovački centar Stoja - Pula, Hotel The View - Brač, Rio Kantrida - Rijeka, Hotel Pical - Poreč, Hotel Riva - otok Krk i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:03