STREAMING GLAZBE

Lani glazbeni streaming u Hrvatskoj skočio 349 posto

A1 i Deezer dogovorili novu ponudu glazbenog streaminga s kojom se drugi najveći operater u Hrvatskoj želi natjecati cijenom
 A1 Xplore Music by Deezer

Telekom A1 Hrvatska proširio je ponudu streaming usluga s Deezerom. Drugi najveći operater u Hrvatskoj novu je uslugu, kroz koju korisnicima nudi streaming glazbe bez reklama putem usluge Deezer, nazvao A1 Xplore Music by Deezer. Plan telekoma u tom segmentu je natjecati se najpovoljnijom cijenom. U sklopu toga, tako ugovoren streaming Deezera preko A1 mreže, ne ulazi u obračun internetskog prometa.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 Hrvatska kaže da su nakon TV sadržaja ušli u streaming glazbe, a plan im je to proširiti i na druga streaming područja.

"Mlađe generacije odrastaju uz streamanje glazbe, a zrelije generacije prihvatile su novi način uživanja u glazbi koji ima prednosti koje ranije nismo mogli niti zamisliti. Vjerujem kako ćemo uz A1 Xplore Music by Deezer potaknuti mnoge da isprobaju sve prednosti uživanja u streamanju glazbe", kaže Marković.

Prema podacima HDS ZAMP-a u Hrvatskoj su streaming servisi sve popularniji. Od travnja do listopada prošle godine njihovo je korištenje, navodi ZAMP, poraslo za 349 posto.

Ralph Pighin, viši potpredsjednik Deezera za Europu, Aziju i Afriku kaže da žele da svaki ljubitelj glazbe i podcasta prepozna A1 Xplore Music by Deezer kao najbolje mjesto za pronalazak njihove omiljene audio zabave.

image
A1 Xplore Music by Deezer Zsa Zsa

"Naše novo partnerstvo sa A1 Hrvatska najlakši je način da milijunima ljudi u Hrvatskoj pružimo personalizirano i lokalno iskustvo. Jedva čekamo da korisnici A1 mreže otkriju i preslušaju sve što im Deezer nudi", kaže Pighin.

Na Deezeru se nalazi 73 milijuna pjesama svjetskih i domaćih izvođača. Servis omogućuje preslušavanje te glazbe na više načina od Flowa, neprekinute glazbene podloge koju Deezer priprema za svakog pojedinog korisnika na temelju njegovih jedinstvenih preferencija i ukusa, pa sve do Songcatchera, gdje zaljubljenicima u glazbu omogućiti identificiranje nepoznatih pjesama i omogućuje njihovo dodavanje izravno u osobni katalog pjesama.

Monika Majstorović, direktorica marketinga A1 Hrvatska kaže da je nova usluga dostupna preko njihove mobilne aplikacije.

"Aktivacija usluge je brza i jednostavna, digital i mobile first uz par klikova preko Moj A1 aplikacije", kaže Majstorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:20