Prestižna nagrada

Viski koji košta oko 50 kuna pomeo skupocjenu konkurenciju, proglašen najboljim na svijetu

Ovaj se viski mogao pronaći i u hrvatskim prodavaonicama Lidla po cijeni od 49,99 kuna
Viski, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Lidlov viski koji se u britanskim prodavaonicama ovog supermarketa može kupiti za 13,49 funti (oko 116 kuna), proglašen je najboljim scotch viskijem u prvom krugu nagrada za najbolje svjetske viskije, piše Independent.

Nagradu je osvojio u kategoriji viskija starih do 12 godina, a pobijedio je, između ostalog i poznati Black Label brenda Johnnie Walker. Tako je odlučilo 40-ak najvećih međunarodnih stručnjaka koji su tijekom siječnja i veljače na nekoliko svjetskih lokacija isprobavali žestoka pića iz raznih trgovačkih lanaca.

Queen Margot Blend Scotch, kako je ime nagrađenog Lidlovog viskija, proizvodi se tradicionalnim metodama koje uključuju proizvodnju slada, gnječenje, fermentaciju, destilaciju i vrenje. Sadrži sušenu marelicu i šljivu, a prije negoli osvane na Lidlovim policama odstoji osam godina. Ovaj se viski mogao pronaći i u hrvatskim prodavaonicama Lidla po cijeni od 49,99 kuna za pakiranje od 0,7 l, dok ga se na akciji moglo kupiti i za 39 kuna.

Ovo, inače, nije prvi put da je Lidl nagrađen za neko svoje alkoholno piće. Lani je njihov gin Hortus Artisan pobijedio skuplje rivale na kušanju na slijepo koje je organizirao Institut Good Housekeeping, a nedavno je taj lanac trgovina nagrađen i za najbolji gin koji je njihov vlastiti brend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. studeni 2023 08:20