Sigurna opskrba

Vindija: 'Proizvodnja se odvija punim kapacitetom u tri smjene, a sirovina imamo dovoljno'

'Bilježimo osobito povećanu potražnju za mlijekom i svježom piletinom, ali sirovine ima dovoljno i zasad nema nikakvog razloga za zabrinutost oko dostatnosti hrane za građane' poručili su
Vindija
 Messe Berlin GmbH

U prehrambenoj kompaniji Vindija kažu nam da se trenutačno proizvodnja odvija punim kapacitetom u tri smjene, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite i prevencije Kriznog stožera, a sirovine imaju dovoljno.

„U očekivanju turističke predsezone i sezone bili smo pravovremeno započeli s pripremom i intenzivnijom proizvodnjom kako bi se zadovoljile potrebe i zahtjevi HoReCa sektora. Na taj smo način stvorili zalihe koje se u ovom trenutku preusmjeravaju u maloprodajne lance, s ciljem opskrbe građana visokokvalitetnim hrvatskim prehrambenim proizvodima. Bilježimo osobito povećanu potražnju za mlijekom i svježom piletinom, ali sirovine ima dovoljno i zasad nema nikakvog razloga za zabrinutost oko dostatnosti hrane za građane, pa tako ni potrebe za gomilanjem u domaćinstvima“, odgovorili su na naše pitanje o tome imaju li kakvih poteškoća u proizvodnji zbog pandemije. Napominju da prehrambenih proizvoda s potpisom Kvaliteta Vindija ima dovoljno, „posebice nakon odluke Vlade o sprječavanju izvoza onih proizvoda za koje se u Hrvatskoj pojavi mogućnost nestašice“.

Naglašavaju kako se njihov cjelokupni proizvodni i prodajni ciklus odvija neometano. „U ovom trenutku, članice Grupe Vindija ne bilježe negativni utjecaj na rezultate poslovanja, a bude li to potrebno, svakako ćemo posegnuti za svim mjerama koje će omogućiti očuvanje proizvodnje i radnih mjesta te podmirenja obveza Grupe“, odgovorili su nam na pitanje hoće li koristiti neke od ekonomskih mjera koje je donijela Vlada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:28