Pomoć OPG-ovima

Trgovački lanac u mjesec dana otkupio gotovo 3000 tona domaćeg voća i povrća

Od 1. travnja do danas, Kauflandu su pristigle brojne prijave, od kojih je čak 60 proizvođača zadovoljilo sve uvjete i ušlo u uži izbor
Kaufland
 Goran Mehkek / CROPIX

Trgovački lanac Kaufland u četvrtak je izvijestio da je od 1. ožujka do danas otkupio gotovo tri tisuće tona domaćeg voća i povrća.

Također su podsjetili kako su prije tjedan dana pozvali domaće male proizvođače i OPG-ove da pošalju svoje ponude te tako ostvare mogućnost za suradnju.

Od 1. travnja do danas, Kauflandu su pristigle brojne prijave, od kojih je čak 60 proizvođača zadovoljilo sve uvjete i ušlo u uži izbor, navode iz tog trgovačkog lanca.

"Drago nam je što na ovaj način možemo doprinijeti hrvatskom gospodarstvu. Naglašavamo kako su prijave još otvorene te pozivamo zainteresirane da se jave preko službene web stranice www.kaufland.hr jer se mogu prijaviti do 15. travnja“, poručila je voditeljica korporativnih komunikacija Marija Franić.

Poziv se, kako navode, odnosi na sve proizvođače mliječnih proizvoda, mesnih prerađevina, jaja, ulja, svježih sokova, domaće tjestenine, voćnih namaza, čajeva i biljnih proizvoda, slatkiša i kolača, proizvoda od meda, brašna te konzerviranog povrća.

Iz Kauflanda ističu kako je suradnja s domaćim proizvođačima u svim prehrambenim grupama za Kaufland već dugo ključ uspješnog poslovanja, što potvrđuju i brojke.

Tako je primjerice više od 80 posto sve junetine koju Kaufland prodaje domaće kvalitete, a u razdoblju od 1. ožujka do danas, tj. u samo pet tjedana, otkupili su gotovo 3 tisuće tona domaćeg voća i povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:40