Adria Snack Company

Proizvođač Čipi Čipsa u Moslavini otvorio skladište krumpira vrijedno četiri milijuna eura

Kompanija je pomoću najmodernijeg skladišta krumpira u regiji povećala proizvodne kapacitete u tvornici čipsa
Skladište krumpira u Hercegovcu
 Adria Snack Company

Vodeći domaći proizvođač slanih grickalica Adria Snack Company otvorio je najmodernije skladište krumpira u regiji vrijedno čak četiri milijuna eura.

Kompanija inače poznata po Čipi Čipsu, Chio-u, Kroki Kroketu i Tip Topu na ovaj je način povećala proizvodne kapacitete u tvornici čipsa u moslavačkom Hercegovcu, što ujedno znači i, naglašavaju u kompaniji, povećanje otkupa krumpira od ove sezone i daljnju suradnju s 40-ak proizvođača krumpira. Investicija u Hercegovcu, inače, dio je dugoročnog procesa razvoja Adria Snacka, a realizirana je uz pomoć Ministarstva poljoprivrede te nepovratnih sredstava iz EU fondova kao i HBOR-ovim kreditom.

- Ulaganje u najnoviju tehnologiju, zgradu, opremu i cijeli proces od prijema do čuvanja krumpira u novom skladištu, samo je dio ukupne investicije od oko 4,5 milijuna eura. Osim novog skladišta, u zadnjih godinu i pol dana modernizirali smo i pogon i proizvodne kapacitete, a investicijski ciklus nastavit ćemo i tijekom 2019. - kazao je Dubravko Folnović, direktor tvrtke.

Adria Snack Company
Dubravko Folnović, direktor Adria Snack Companyja

Tvornica čipsa postoji u Hercegovcu još od 70-ih godina prošlog stoljeća i u njoj danas radi 120 zaposlenika, a kompleks ima direktan utjecaj na 40-ak kooperanata i više od 2000 ljudi. Dodatno, Adria Snack Company najveći je otkupljivač industrijskog krumpira u Hrvatskoj, a zahvaljujući stalnim ulaganjima i praćenju potreba i želja potrošača, i uvjerljivi tržišni lider u grickalicama. Njegovi brendovi vrijednosno drže 15 posto tog tržišta te je gotovo tri puta veći od prvog idućeg konkurenta, ističu u kompaniji.

Adria Snack Company
Skladište krumpira u Hercegovcu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:03