400 novih radnih mjesta

Pored Ikee se otvara najveći dizajnerski outlet u Hrvatskoj, uloženo je 88 milijuna eura

Outletsko naselje se proteže na 15.000 kvadratnih metara, a planira se daljnje širenje kompleksa
Projekcija izgleda Designer Outlet Croatia
 Madison

Pored robne kuće IKEA na jugoistoku Zagreba 7. lipnja se otvara novi outlet kompleks Designer Outlet Croatia s više od sto modnih i lifestyle brendova.

Outlet će na dan otvorenja u svojih 75 trgovina ponuditi 30 do 70 posto niže cijene u odnosu na one maloprodajne. Otvorenje će se održati u 17 sati, a posjetitelje će besplatnim koncertom zabaviti Severina te će biti održana nagradna igra na koju se svi zainteresirani mogu prijaviti već sada na internetskoj stranici outleta.

Dizajnerskim outletom upravljat će austrijska konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, a ovo je tek prva faza zajedničkog pothvata tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holdinga vrijedna 60 milijuna eura. Ukupno je u Designer Outlet Croatia uloženo 88 milijuna eura.

Outlet naselje proteže se na više od 15.000 kvadratnih metara, a izgleda poput malog grada s arhitekturom inspiriranom hrvatskim regijama. Druga faza, odnosno ekstenzija outleta, odvit će se u sljedećih nekoliko godina.

Ovo je prvi ovakav centar u ovom dijelu Europe koji će u svojim trgovinama zaposliti oko 400 ljudi, a izgrađen je u Zagrebu zbog njegove zemljopisne pozicije i razvijenog turizma. Osim toga, pogodna je i blizina Ikee zbog brojnih kupaca u toj robnoj kući, a ne škodi ni blizina autoceste kojom na dnevnoj bazi prometuje oko 50 tisuća vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:37