Osigurali 9 milijuna kuna

Ponos varaždinske industrije među prvima dobio potporu za radna mjesta

Odobreni iznos HZZ-a odnosi se na plaće za ožujak, travanj i svibanj, navodi Varteks
Modabus tvrtke Varteks
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Vodeća hrvatska modna i tekstilna kompanija Varteks osigurala je devet milijuna i 200 tisuća kuna potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u korist očuvanja radnih mjesta u tvrtki.

- Odobreni iznos HZZ-a predstavlja 100 posto troška neto minimalne plaće u iznosu od 3.250 kuna mjesečno po radniku, a odnosi se na plaće za ožujak, travanj i svibanj – priopćili su iz Varteksa.

Odluci HZZ-a prethodila je pozitivna ocjena Varteksovog zahtjeva od strane Zavoda. Podsjetimo, pravo na novčane potpore za očuvanje radnih mjesta ugroženih krizom zbog širenja koronavirusa imaju, među ostalim, tvrtke iz radno intenzivnih djetalnosti unutar prerađivačke industrije tekstila, odjeće, obuće, kože, drva i namještaja.

Neki od kriterija HZZ-a za odobravanje potpore tvrtki su pad prometa, otkazivanje ugovorenih poslova i narudžbi, kao i nemogućnost nabave sirovina, repromaterijala, alata i sirovina.

Hrvatski zavod za zapošljavanje obvezao se obraditi zahtjeve poslodavaca za odobrenje novčane potpore za očuvanje radnih mjesta u roku od deset dana po primitku zahtjeva. Zavod jamči isplatu dodijeljenih sredstava do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

Prema podacima od 31.ožujka ove godine, zahtjev za spomenute potpore podnijelo je oko 60 tisuća tvrtki s oko 360 tisuća zaposlenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 12:02