Treba li uvoziti radnike?

Obrnuta priča: meksičke kuhare nakon tri godine zamijenili onima s Makarske rivijere

Domaće radnike su privukli plaćama i do 15 tisuća kuna i dobrim radnim vremenom
Radnici hotela Živogošće
 Ivo Ravlić / Hanza Media
Domaće radnike su privukli plaćama i do 15 tisuća kuna i dobrim radnim vremenom

Da je u sezoni teško naći radnike, i konobare, i to posebno one koji bi radili u hotelima, to je stara priča i hrvatska realnost koja u praksi predstvalja manjak od oko 20 tisuća sezonaca, piše Slobodna Dalmacija.

Razloge manjka radne postalo je pomalo dosadno ponavljati jer se sve svodi na istu tezu prema kojoj radnici nisu magarci za izrabljivanje koji će ''tegliti'' po cijele dane za minimalnu plaću i uz očajne uvjete, a koje neki od poslodavaca i ne ''gledaju'' kao ljude, već strojeve koji im donose dobru zaradu, donosi Slobodna Dalmacija.

U vrijeme dok u Hrvatskoj može raditi čak 35.500 stranaca, jer su povećane godišnje dozvole za inozemne radnike, naišli smo na posve obrnutu priču.

Naime, u Hotelima Živogošće, koji su u sastavu grupacije Karisma Adriatic Hotels i pod...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 02:27