Digitalno obazovanje

Njemački BASF pokrenuo edukativni online program za učenike osnovnih škola

Program se sastoji od kemijskih pokusa prilagođenih najmlađima i namijenjenih izvođenju u kućnim uvjetima
Ilustracija
 dpa Picture-Alliance/AFP

Njemački je BASF pokrenuo poseban edukativni online program za učenike osnovnih škola u Središnjoj Europi, uključujući i Hrvatsku, a s ciljem da pomogne djeci da na zanimljiv i kvalitetan način provedu vrijeme u izolaciji i unaprijede svoje znanje iz kemije. Program se sastoji od kemijskih pokusa prilagođenih najmlađima i namijenjenih izvođenju u kućnim uvjetima.

„Ovime BASF želi podržati i roditelje kojima je, uslijed epidemije koronavirusa, teže pronaći aktivnosti kako bi djeci ispunili vrijeme koje provode u kući. Cilj svakog od ovih pokusa je da na zabavan način i uz kvalitetno provedeno vrijeme upoznaju učenike s različitim kemijskim procesima, otkriju kako nastaju određene pojave u prirodi te kroz zabavu prošire njihovo znanje i zainteresiraju ih za kemiju i ostale prirodne znanosti. Eksperimenti za naše najmlađe znanstvenike dostupni su svakog radnog dana u podne na Facebook stranici BASF-a u Hrvatskoj. Učenici i njihovi roditelji imat će vrlo zanimljive izazove: trebat će napraviti oblak, provjeriti kisele i bazne sredine te izolirati dijelove DNK iz voća. Postavljat ćemo sigurne pokuse koji su lako izvedivi i za koje su potrebne stvari i sastojci koje svaka obitelj ima u svom domu”, objašnjava Miroslav Brnjak, voditelj komunikacija BASF-a za Središnju i Južnu Europu.

Osim u Hrvatskoj, BASF-ov program se provodi u još sedam europskih zemalja: Bugarskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

„Pandemija koronavirusa promijenila je obrasce ponašanja u čitavom svijetu, ali je, na sreću, dostupnost interneta i različitih online platformi za komunikaciju velika i mi smo odlučili to iskoristiti kao vrijedan resurs. U ovakvoj situaciji najvažnije je da mališani budu sigurni i da ostanu kod kuće, a mi ćemo se potruditi da im boravak u zatvorenom prostoru učinimo što lakšim i zanimljivijim”, ističe Brnjak.

Kemijski eksperimenti BASF-a bit će postavljeni svakog radnog dana u podne na Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. veljača 2024 17:02