Sporazum o suradnji

Ministarstvo branitelja i Podravka do sada ugovorili otkup 7.000 tona sirovine

'Podravka uvijek pruža ruku domaćim proizvođačima. Imamo jasnu perspektivu i potencijal'
Tomo Medvedev i Marin Pucar
 Podravka

Od potpisa Sporazuma kojem je cilj pomoći braniteljskim udrugama i OPG-ovima u proizvodnji, sigurnom plasmanu i naplati njihovih proizvoda po unaprijed poznatim uvjetima, braniteljska populacija direktno za Podravku proizvodi 400 tona, a indirektno preko organizatora dodatnih 6.600 tona voća, povrća žitarica. Dakle, ukupno je ugovoreno 7000 tona sirovina za Podravkine proizvode te su stvoreni dobri uvjeti za proširenje dugoročne suradnje s jasnim ciljem povećanja domaće poljoprivredne proizvodnje.

Priopćili su to iz koprivničke tvrtke nakon što su se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastali sa svojim suradnicima i predstavnicima referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja, kako bi zajednički analizirali provedbu Sporazuma o suradnji između Ministarstva i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade, koji je potpisan u rujnu 2017.

Partnerska suradnja između hrvatskih branitelja i vodeće domaće prehrambene kompanije te Ministarstva hrvatskih branitelja kao posrednika istaknuta je kao pozitivan primjer suradnje s vrlo jasnom vizijom, rezultatima i potencijalima.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako je iznimno ponosan na ono što je do sada napravljeno: „Ovo nije samo jedan od formalnih sporazuma bez rezultata. Napravljen je ogroman iskorak. Ocjene hrvatskih branitelja na terenu su izvrsne i Podravka je u braniteljskoj populaciji prepoznata kao prijateljska kompanija koja prepoznaje njihov potencijal. Ovo je početak dugoročnog, složenog i pozitivnog pristupa oporavku, rastu i gospodarskom razvoju kakvom teži Vlada Republike Hrvatske. Na dobrom smo putu. Ohrabreni ovime što smo napravili, s ponosom nastavljamo dalje.“

S pozitivnom energijom ušli smo u proces u Podravki i napravljeno je puno dobrih stvari, nadovezao se Pucar zahvalivši ambicioznim hrvatskim braniteljima koji su se uključili u ovaj projekt.

„Podravka uvijek pruža ruku domaćim proizvođačima. Imamo jasnu perspektivu i potencijal. Najbolje primjere treba istaknuti, prezentirati i još ih više poticati, kako bi usmjerili i potaknuli što više hrvatskih branitelja na djelovanje. Otvorena pitanja koja su se pojavila na terenu samo su nam poticaj za poboljšanje realizacije sporazuma u narednom razdoblju te zajednički stvaramo pozitivno nacionalno i društveno okruženje“, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 05:15