Rekordna sezona i za Čakovec

'Međimursku metropolu' ove godine posjetilo 30% više gostiju, a broj noćenja skočio 50%

'Kada nemate Sunce i more, morate se potruditi kako biste stvorili turistički potencijal'
 Profimedia, Panthermedia

I gradovi u unutrašnjosti Hrvatske ove godine bilježe velik rast turističkog prometa. Tako je Čakovec, prema danas objavljenim podacima, od početka godine pa do 22. kolovoza zabilježio rast broja posjetitelja za gotovo 30 posto, a noćenja za gotovo 50 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Preciznije, u navedenom je razdoblju rast broja posjetitelja iznosio 27 posto, a broja noćenja 46 posto. Rezultat je to, tvrde u najvećem međimurskom gradu, kontinuirane strategije razvoja turizma i osmišljavanja sadržaja koji će privući turiste, kao i otvaranja novog hotela s četiri zvjezdice, što je bila investicija vrijedna 20 milijuna kuna.

"Kada nemate Sunce i more, morate se svojski potruditi kako biste stvorili turistički potencijal, da kreirate priču koja je autohtona i u kojoj će se pronaći svaki naš turist. Posjetitelji i njihova iskustva su naša najbolja referenca, sama činjenica da je u srcu ljetne sezone početkom kolovoza Čakovec posjetilo više od 300.000 ljudi govori dovoljno. Ljestvicu smo podigli visoko, vjerujem da će rezultati iduće sezone biti još bolji", poručio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, a stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:03