Jedinstveni paket

Kako privući turiste u postsezoni? Laguna Novigrad omogućuje odlazak u berbu maslina

"Branje maslina u prvom redu do mora - nevjerojatno iskustvo!', rekla je Njemica Klaudia
Više od 700 gostiju svake godine dolazi u Novigrad u berbu maslina
 Laguna Novigrad

Više od 700 gostiju svake godine dolazi u Novigrad u berbu maslina, i to ni više, ni manje nego u hotelsku kuću Laguna Novigrad, koja upravlja turističkim brendom Aminess Hotels & Campsites. Jedan je to od načina kako dodatno privući goste u Istru u posezoni, a novigradska hotelska kuća odlučila je to napraviti kroz svoje maslinike kuji daju vrhunsko maslinovo ulje Vergal koje se koristi u kuhinjama hotela i kampova ove tvrtke.

Jučer je s berbom maslina počela prva grupa od 200 gostiju iz Njemačke. Tijekom berbe koja je popraćena tradicionalnom istarskom glazbom imali su priliku uživati i u lokalnim gourmet specijalitetima.

„Današnji je dan definitivno nadmašio sva moja očekivanja. Odlično vrijeme i dragi ljudi iz Aminessa pobrinuli su se za nezaboravno iskustvo. Branje maslina u prvom redu do mora, odlična hrana, degustacija ulja te uslužnost konobara. Poseban dan na predivnoj lokaciji“, izjavila je Klaudia iz Njemačke, koja je uz ostale goste otvorila ovogodišnju berbu maslina.

U novigradskoj tvrtki kažu da gostima nude jedinstveni turistički paket koji uključuje smještaj te sudjelovanje u berbi maslina.

- Svake godine, tijekom listopada i studenog, u periodu berbe Novigrad posjeti više od 700 gostiju iz cijele Europe. Nakon berbe gosti posjećuju uljaru gdje prisustvuju procesu prerade ubranih maslina, a kao uspomenu dobiju bočicu Vergala, kažu u ovoj tvrtki.

Zanimljivo je da je Laguna Novigrad od tog ulja stvorila i brend. Ulje Vergal dobitnik je više domaćih i međunarodnih nagrada.

- Među njima se ističe ovogodišnja nagrada u kategoriji Best of Class, za Vergal Frantoio dobivena u New Yorku na „The New York International Olive Oil Competition“, najvećem i jednom od najcjenjenijih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja u svijetu, te zlatna gurmanska medalja za Vergal Frantoio u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) u Parizu. Nedavno je uvršteno i u renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja „Flos Olei 2019“. Vergal je tako šesti put dio svjetskog vodiča koji svake godine ocjenjuje više stotina maslinovih ulja iz cijelog svijeta, navode u toj hotelskoj kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 06:40