Digitalizacija

Croatia osiguranje uložila preko 100 milijuna kuna u novi core sustav

Osiguravajuća kuća novim će tehnološkim rješenjem unaprijediti svoje poslovne aktivnosti i digitalizaciju
Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, i Roni Al-Dor, predsjednik Uprave Sapiensa
 Croatia osiguranje

Croatia osiguranje uložila je više od 100 milijuna kuna u novi core sustav izraelske kompanije Sapiens. Osiguravajuća kuća je, kako su priopćili, od te tvrtke kupila usluge implementacije i licence za tehnološko rješenje kojim će unaprijediti svoje poslovne aktivnosti i digitalizaciju, a riječ je o “najsuvremenijoj tehnološkoj platformi koja će zamijeniti dosadašnja informatička rješenja i time stvoriti uvjete za još bržu isporuku inovativnih rješenja Croatia osiguranja tržištu”.

- Croatia osiguranje prihvatila je važnost digitalizacije kako bi ostala ispred svoje konkurencije, istovremeno povećavajući vlastitu efikasnost i nudeći jedinstveno korisničko iskustvo – smatra Roni al-Dor, predsjednik Uprave Sapiensa.

Novim core sustavom, naime, digitalizirat će se cjelokupno područje neživotnih i zdravstvenih osiguranja te obrada šteta u Hrvatskoj. Usto, Sapiensovim će se rješenjem osigurati dodatni rast prodaje Croatia osiguranja i brza reakcija kompanije na zahtjeve tržišta te će dio procesa biti pojednostavljen i automatiziran čime će se, kako naglašavaju u toj osiguravajućoj kući, povećati učinkovitost poslovanja.

- Ovako značajno ulaganje u digitalnu budućnost Croatia osiguranja potvrđuje našu ambiciju da zadržimo i povećamo konkurentsku prednost kompanije. Novi Core sustav temelj je nove vitalnosti kojom tvrtka s više od 135 godina tradicije otvara novo razdoblje rasta i razvoja, spremna za zahtjeve tržišta u smislu najnaprednijih tehnoloških rješenja – kazao je pritom potpisivanja ugovora Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Na poslovima implementacije platforme zajedničkim će snagama raditi stručnjaci hrvatskog osiguravatelja i tim Sapiensovih stručnjaka iz Izraela, Poljske i Indije. U planu je nekoliko faza postupka implementacije novog sustava, a prva kreće krajem ove godine, dok se kraj očekuje u prvoj polovici 2022.

Croatia osiguranje
Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, i Roni Al-Dor, predsjednik Uprave Sapiensa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:01