Jedinstvena lokacija

Altera predstavila investiciju vrijednu 21,5 mil. kn: 'Vidimo potencijal daljnjeg širenja'

Realizirana investicija uključuje jedinstvenu lokaciju na ukupnoj površini 7511 m2
Pogoni tvrtke Altera
 Altera

Hrvatska tvrtka Altera d.o.o. specijalizirana za proizvodnju, najam i prodaju šatora i pagoda te opremanje i organizaciju događanja pod šatorima svečano je predstavila realiziranu investiciju vrijednu 21,5 milijuna kuna u četvrtak, 12. ožujka 2020., u Svetom Ivanu Zelini.

Realizirana investicija uključuje jedinstvenu lokaciju na ukupnoj površini 7511 m2 koja objedinjava: odgovarajući radni prostor za proizvodnju i preradu platnenih artikala, centralno skladište, radni prostor za sve zaposlenike i upravu poduzeća te 'Showroom' koji omogućava kvalitetno predstavljanje proizvoda i usluga, te vizualno odgovara profesionalnom i individualnom pristupu tvrtke. Investicija u vrijednosti 21.650.000,00 kn realizirana je 60% vlastitim sredstvima tvrtke odnosno 12.670.000,00 kn, te 40% odnosno 8.980.000,00 kn kreditom banke.

Od Europskih strukturnih i investicijskih fondova, operativnog programa konkurentnosti i kohezije, a u sklopu projekta 'Povećanje konkurentnosti poduzeća uvođenjem nove djelatnosti' dodatno su realizirana i bespovratna sredstva u iznosu 291.012,03 kn za kupnju stroja neophodnog za održavanje i čišćenje šatorskih krila. Projektom se uvodi djelatnost pranja šatora za vlastite potrebe te smanjuju troškovi i potrebno vrijeme za čišćenje. Istovremeno, ovu uslugu moguće je ponuditi drugim zainteresiranim klijentima. Ovime se osigurava povećanje prihoda te broj zaposlenih u poduzeću, a ušteđena sredstva mogu se usmjeriti na neke od drugih djelatnosti poduzeća.

Altera
Predstavnici kompanije Altera

Altera d.o.o. je tvrtka iz Ludbrega u 100-postotnom hrvatskom vlasništvu, zapošljava 30 djelatnika u stalnom radnom odnosu, a uključuje i zapošljavanje više od 50 djelatnika u sezoni. Osim na hrvatskom tržištu, tvrtka Altera svoje usluge pruža i na tržištima Europske unije i na taj način čak 35% prometa ostvaruje izvozom. Navedena investicija bila je nužna kako bi tvrtka mogla ostvariti plan rasta, 5% na tržištima EU i 10% u broju velikih klijenata.

- Prepoznali su nas u Njemačkoj i Austriji i tu vidimo potencijal daljnjeg širenja jer smo u Hrvatskoj dosegli maksimalni potencijal u smislu ponude i ekskluzivnosti. U proboju na inozemno tržište, posebno njemačko, pomogla nam je suradnja s našim njemačkim partnerom i proizvođačem opreme, a neke poslove pronašli smo i sami, u suradnji s inozemnim agencijama, posebno turskim i švicarskim. Odlična i intenzivna suradnja realizirana je sa susjednim zemljama, Slovenijom, Srbijom, BiH i Crnom Gorom, posebno u segmentu privatnih, ali i poslovnih događanja - izjavila je prilikom predstavljanja investicije Ivana Škrlec Makar, članica Uprave i vlasnica tvrtke Altera d.o.o.

- Pozdravljamo ovakve investicije. One su potvrda da se znanjem i trudom može uspjeti na hrvatskom tržištu. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta svojim aktivnostima i kvalitetnim mjerama pomoći će hrvatskim poduzetnicima u njihovom proboju i rastu na domaćem tržištu - istaknuo je izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, g. Zdenko Lucić.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i vezu, gđa. Mirjana Čagalj pohvaljuje investiciju, znanje, iskustvo te veliki trud koji stoje iza investicije te poziva na obraćanje Hrvatskoj gospodarskoj komori, kvalitetnom partneru hrvatskim poduzetnicima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:59