Diploma nije bitna

Svjetska kompanija u potrazi za radnicima: 'Nije bitno ni jeste li završili srednju školu'

Umjesto diplome, proizvođač električnih automobila traži nekog s “dubokim razumijevanjem umjetne inteligencije”
Ilustracija razgovora za posao i Elon Musk u krugu
 Lyndon Stratford/ Paul Hennessy / Profimedia/ NurPhoto

Elon Musk u potrazi je za radnicima i pritom ga nije briga za razinu obrazovanja kandidata.

- Pridružite se Odjelu za razvoj umjetne inteligencije u Tesli! Odgovarat ćete direktno meni, a sastajat ćemo se ili si slati mailove/poruke gotovo svaki dan – napisao je na svom Twitter profilu. Budući da je Musk poznat kao pomalo ekscentričan, traženje zaposlenika putem društvene mreže nije iznenađujuće. No, ono što jest je potraga za radnicima bez diplome.

- Doktorat definitivno nije uvjet. Nije me briga ni jeste li završili srednju školu – napisao je šef Tesle.

Umjesto diplome, proizvođač električnih automobila traži nekog s “dubokim razumijevanjem umjetne inteligencije” te iako je “obrazovanje nebitno”, svi kandidati moraju proći zahtjevan test kodiranja, dodao je, a trebaju mu stručnjaci za umjetnu inteligenciju kako bi razvijali autonomna vozila u Tesli.

Ovo nije prvi put da je Elon Musk izjavio kako fakultetska diploma zapravo nije važna.

- Ako je netko završio težak fakultet, to može biti indikacija da će ta osoba biti sposobna učiniti velike stvari, no to nije nužno tako što nam pokazuju ljudi poput Billa Gatesa, Larryja Ellison ili Stevea Jobsa. Oni nisu diplomirali, no tko god da dobije priliku zaposliti ih, to bi bila odlična ideja – rekao je 2014. Ono što Musk u svojim radnicima traži jesu “dokazi izvanredne sposobnosti” jer ako postoji “znak iznimnih postignuća, vrlo je vjerojatno da će se to nastaviti u budućnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:40