Kraj mandata

Nenad Bakić napušta funkciju predsjednika Uprave Varteksa: 'Učinili smo nemoguće'

S prvim danom nove godine Bakić će nastaviti svoj rad kao predsjednik Nadzornog odbora kompanije te će i dalje predsjedati Odborom za strategiju i razvoj
Pogoni tvornice Varteks i Nenad Bakić
 Željko Hajdinjak / CROPIX

- Ova godina je bila transformacijska u redefiniranju strategije Varteksa i njene implementacije te nakon mnogo godina očekujemo pozitivan godišnji normalizirani EBITDA, što se smatralo praktički nemogućim – izjavio je za Jutarnji list Nenad Bakić, predsjednik Uprave varaždinske tekstilne kompanije, povodom isteka svog mandata koji završava 31. prosinca 2019.

Njega će, kako su priopćili iz Varteksa, zamijeniti Tomislav Babić, član Uprave tog društva, dok će s prvim danom nove godine Bakić nastaviti svoj rad kao predsjednik Nadzornog odbora kompanije te će, kako doznajemo, i dalje predsjedati Odborom za strategiju i razvoj.

- Okrenuli smo se ponovnom etabliranju naše mode i maloprodaje uz naglasak na kvaliteti i pouzdanosti utemeljene na našoj stogodišnjoj tradiciji. Godišnji rast prihoda u maloprodaji između 50 i 70 posto, ovisno o načinu usporedbe, govore sami za sebe. To je bilo izuzetno teško za ostvariti jer smo zatekli kompaniju koja je bila financijski i na druge načine devastirana. Ujedno, značajno veća vlastita potražnja omogućava fleksibilno punjenje narudžbi u šivanju za neke vodeće svjetske brendove te time kvalitetniju uslugu i stoga veće cijene – rekao nam je hrvatski poduzetnik.

- Kao što je vidljivo iz zadnjih financijskih izvješća, Varteks je cijelo vrijeme bio pod izrazitim financijskim stresom jer nas u toj transformaciji, koja je prilično skupa, banke i financijska tržišta nisu pratile, ali i tu se situacija polako mijenja. Još smo daleko od sigurne zone, ali ako uspješno nastavimo postojećim smjerom, do kraja iduće godine konačno bismo mogli biti u njoj – smatra Nenad Bakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:16