NEMA MILOSTI

LEGO NAKON PAR MJESECI MIJENJA GLAVNOG DIREKTORA JER IM JE PRESTAR Veliki proizvođač igračaka želi nekoga na koga može duže računati

 
Bali Padda u siječnju je došao na čelo tvrtke LEGO
 Scanpix Denmark/Nikolai Linares / REUTERS

Tvrtka koja proizvodi popularne kockice LEGO zamijenit će glavnog izvršnog direktora samo osam mjeseci od kad je preuzeo dužnost, a izvor Financial Timesa (FT) Jorgen Vig Knudstorp kaže da to nema nikakve veze s njegovim rezultatima, već godinama.

Bali Padda (61) u siječnju je došao na čelo danske tvornice igračaka, a premjestit će ga na poziciju "posebnog savjetnika" da bi na njegovo mjesto došao mlađi, Niels Christiansen.

Knudstorp je za FT rekao da je Padda bio svjestan toga da će LEGO tražiti nekoga drugog jer je jasno da u svojim godinama na ovoj poziciji može biti "samo nekoliko godina", i da s njim ne mogu računati u dugoročnim planovima kompanije.

No, najava smjene se dogodila puno brže i naglije nego su očekivali.

"Bali je bio dio LEGO grupe više od 15 godina, i imao je ključnu ulogu u izgradnji firme. Divan je prijatelj i ambasador tvrtke", kazao je Knudstorp.

Na čelo tvrtke sad dolazi 51-godišnji Christiansen, koji je također godinama dio tvrtke.

Danfoss Chief Executive Officer Niels B. Christiansen attends a press meeting at the headquarters of Danfoss in Copenhagen, Denmark January 11, 2017. Picture taken January 11, 2017. Scanpix Denmark/Asger Ladefoged/via REUTERS  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK. - RTS1B6BF
Scanpix Denmark/Asger Ladefoged / REUTERS
LEGO preuzima 51-godišnji Niels B. Christiansen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:31