Veliko bogatstvo

'Kraljice' bez krune: Članovi legendarnog Queena postali bogatiji i od britanske kraljice

Trojica preostalih članova benda sada zajedno posjeduju 445 milijuna funti, odnosno oko 522 milijuna eura
Gitarist grupe Queen Brian May, glumac Rami Malek koji je utjelovio lik Freddyja Mercuryja i bubnjar Queena Roger Taylor
 Profimedia, UPI

Članovi grupe "Queen" postali su bogatiji i od britanske kraljice nakon što je uspjeh filma "Bohemian Rhapsody" svakome od njih donio još 25 milijuna funta (29 milijuna eura), pokazao je popis bogatih "Sunday Timesa".

Trojica preostalih članova benda sada zajedno posjeduju 445 milijuna funti, odnosno oko 522 milijuna eura, dok se bogatstvo kraljice Elizabete II. procjenjuje na 370 milijuna funta (oko 434 milijuna eura) u što nisu uračunati vrijednost kraljevskih imanja i zbirka umjetničkih djela.

Uspjeh filma "Bohemian Rhapsody", koji bi od prodanih ulaznica mogao zaraditi milijardu dolara donosi golem prihod Brianu Mayu, Rogeru Tayloru i Johnu Deaconu, stručnim konzultantima filmskog ostvarenja, piše londonski "Mirror".

Nagrađivani film govori o životu karizmatičnog frontmana grupe "Queen", Freddieja Mercuryja, koji je preminuo 1991. godine u 45. godini od posljedica upale pluća koja se razvila nakon duljeg bolovanja od AIDS-a.

Britanska kraljica bila je na vrhu popisa bogatih pet godina zaredom, od 1989. do 1994. godine. No kriteriji su izmijenjeni pa je iz njezina bogatstva izuzeta vrijednost kraljevskih imanja i Kraljevske zbirke umjetničkih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 13:42