terenska nastava

Kadeti studija Vojnog pomorstva u Brodosplitu

Ovakvim načinom održavanja nastave nastavlja se kontinuirana suradnja između studija Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu i Brodograđevne industrije Split

Brodograđevna industrija Split nastavna je baza Sveučilišta u Splitu pa su terensku nastavu u splitskom brodogradilištu obavili kadeti prve godine studija Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu.

Studentima vojnog pomorstva posjet škverskim pogonima predstavlja značajnu nadopunu teorijski stečenih znanja, jer se primjeri s nastave mogu direktno čuti i vidjeti kako se primjenjuju u praksi. Nakon prijema prototipa obalnog ophodnog broda u sastav Obalne straže, u Brodosplitu se nedavnim polaganjem kobilica za Novogradnje 541 i 542 nastavlja gradnja preostalih obalnih ophodnih brodova.

- Brodovi dužine 43,16 metara i širine 8 metara bit će opremljeni temeljnim oružjem svih obalnih straža danas, a to su automatski top 30mm i dvije ručno upravljive strojnice 12,7 mm, te 4 ručna prijenosna protuzrakoplovna raketna sustava. Prije dvije godine isporučeni prototip obalnog ophodnog broda Omiš svojom je tehničkom opremljenošću i plovnim karakteristikama znatno unaprijedio sposobnosti Obalne straže, te je redovit u akcijama traganja i spašavanja - priopćili su iz Brodosplita.

Ovakvim načinom održavanja nastave nastavlja se kontinuirana suradnja između studija Vojnog pomorstva Sveučilišta u Splitu i Brodograđevne industrije Split, kako u vidu ovakvog tipa nastave, tako i u izradi završnih i diplomskih radova studenata u Brodosplitu.

Jozo Vrdoljak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:51