europska mreža komora

Burilović opet izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

Eurochambres je od 12. do 14. listopada bio domaćin šest internetskih događaja o ponovnom pokretanju Europe, koji su predstavljali doprinose niza visoko rangiranih političara i dužnosnika iz EU institucija
Luka Burilović
 Bruno Konjevic/Cropix

Na 128. sjednici Skupštine Eurochambresa održanoj danas u online formatu, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović ponovno je izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa, a za člana Odbora za proračun izabrana je glavna tajnica HGK Marina Rožić, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore.

Burilović je zahvalio članovima Skupštine na povjerenju i naglasio kako je za HGK važno biti dijelom obitelji Eurochambresa, jer uz podršku europske mreže komora i HGK može zastupati i štiti interese svojih članica na europskoj razini.

Također je izvijestio članove o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj te o nizu mjera za pomoć gospodarstvu koje se provode kako bi se sanirale negativne posljedice utjecaja koronakrize na poslovanje tvrtki. Predsjednik Eurochambresa Christoph Leitl apostrofirao je važnost povoljnih uvjeta poslovanja koji moraju biti prepoznati u svim područjima politike ako gospodarski oporavak od krize želi dobiti i održati zamah, stoji u priopćenju HGK.

- Komore su pouzdan partner donositeljima odluka i zalažu se za konkretne i brzo provedive instrumente koji će pomoći gospodarstvenicima. Ponovno uspostavljanje neometanog funkcioniranja jedinstvenog tržišta, dovršetak tržišta kapitala, energije i digitalnog tržišta temelj su gospodarskog oporavka i rasta u EU - istaknuo je Leitl.

Eurochambres je od 12. do 14. listopada bio domaćin šest internetskih događaja o ponovnom pokretanju Europe, koji su predstavljali doprinose niza visoko rangiranih političara i dužnosnika iz EU institucija. Informacije iz komorske mreže tijekom ovotjedne internetske serije potvrđuju razmjere izazova s kojima se suočavaju europska poduzeća. Osvrnuvši se na rasprave o politici malih i srednjih poduzeća, trgovini, jedinstvenom tržištu, vještinama i održivim financijama, predsjednik Leitl je naglasio da kreiranje i provedba politika EU-a moraju više nego ikad odražavati potrebe milijuna europskih poduzeća, posebno malog i srednjeg poduzeća (MSP).

- Puno značajnih poluga za oživljavanje gospodarstva u rukama je institucija EU-a i one se moraju u potpunosti iskoristiti. Trebamo hitne mjere kako bismo olakšali financijsku likvidnost i osigurali pristup tržištu. Ciljevi dugoročne politike poput dvojne zelene i digitalne tranzicije također se moraju temeljiti na realnim ciljevima, jasnim planovima i učinkovitim mjerama da bi naša poduzeća - posebno mala i srednja - bila u stanju provoditi proces oporavka - zaključio je Leitl na današnjoj skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2022 10:53