Osnažen tim

Andrej Kopilaš novi je predsjednik Uprave Slatinske banke

Elvis Mališ postaoje članom Uprave čime je dovršen proces restrukturiranja Uprave te Banke
Andrej Kopilaš, predsjednik Uprave Slatinske banke
 Slatinska banka / Press

Andrej Kopilaš novi je predsjednik Uprave Slatinske banke, dok je Elvis Mališ postao članom Uprave, a tim imenovanjima dovršen je proces restrukturiranja Uprave te Banke.

Kopilaš na mjesto predsjednika Uprave dolazi s pozicije člana Uprave Slatinske banke te će biti zadužen za Poslovanje s klijentima, IT sektor i Pravne poslove, priopćili su danas iz te Banke. Diplomirao je Financijski managment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te je svoju karijeru gradio u bankarstvu, počevši u Slavonskoj banci Osijek 2004. godine, nakon čega nastavlja karijeru u Erste banci u Societe Generale - Splitskoj banci.

Mališ na mjesto člana uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora podrške poslovanju, a bit će zadužen za sektore Rizika, Naplate i restrukturiranja, Podrške te sektor Platnog prometa. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te se 1996. godine zapošljava u Slatinskoj banci gdje je proveo svoju karijeru, od pripravnika do člana Uprave.

“Ovim imenovanjem Nadzorni odbor osnažio je upravljački tim Banke, što je u skladu s novom poslovnom strategijom vlasnika. Poseban naglasak nova Uprava stavit će na potporu potreba stanovništva, kao i lokalnog gospodarstva, na području šest županija na kojima Banka ima najrasprostranjeniju mrežu poslovnica”, pojasnili su iz Slatinske banke.

Dodatno, ova banka radit će na unaprjeđenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija i direktnog bankarstva, snažnijem rastu poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzetnicima, kao i na razvijanju distribucijskih kanala i proširenju palete proizvoda.

Slatinska banka objavila je i poslovne rezultate za 2017. godinu. Lani, ta Banka je ostvarila pozitivan rezultat u iznosu od 1,2 milijuna kuna bruto, uz povećanje neto kamatne marže od 31,5 posto te povećanje rezervacija za 89,8 posto, što predstavlja uspješan zaokret nakon dvije godine negativnog rezultata, stoji u njihovom priopćenju. Ukupna neto aktiva iznosi 1,6 milijardi kuna, a ostvaren je i značajan rast plasmana poslovanja sa stanovništvom od 9,31 posto, a u segmentu poslovanja s gospodarstvom od 34,86 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:35