DRON PIKNIK 2024.

Uskoro piknik s dronovima na Borongaju: ‘Dronovi su važni u ratovanju, ali i spašavanju života‘

Piknik je smišljen za sve ljubitelje tehnologije i dronova, zainteresirani mogu naučiti o konkretnim primjenama

Ilustracija

 Dragan Matic/Cropix

U nedjelju od 10 do 18 sati, na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, organizira se HUBS DRON PIKNIK 2024. u organizaciji Hrvatske udruge bespilotnih sustava (HUBS). Piknik je smišljen za sve ljubitelje tehnologije i dronova, a uz hranu i piće, zainteresirani mogu naučiti o konkretnim primjenama dronova u raznim scenarijima i industrijama.

Dronovi se danas, naime, naveliko primjenjuju u poljoprivredi, dostavi, snimanju i istraživanju, ratovanju ali i u spašavanju života. Zadnjih nekoliko godina bespilotni i autonomni sustavi zauzeli su bitan dio medijskog prostora, a njihove primjene su već toliko raširene da je nemoguće svesti sve pod jednu industriju.

U nedjelju će posjetitelji zato moći sudjelovati na predavanjima i demonstracijama. Na prostoru kampusa u dvorani za predavanja (objekat 69), od 10:00-13:00 organizirana su stručna predavanja na kojima svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati. Djeca će u sklopu zrakoplovne priredbe HUBS DRON PIKNIK 2024 biti i posebno osmišljen program kako bi djeca i mladi mogli vidjeti i isprobati mnoge STEM zanimljivosti koje bi ih motivirale za daljnji razvoj u STEM području, a koje i lokalno i globalno vapi za novim mladim stručnjacima.

U zonama za letenje, na terenima NK "devetka" planirani su demo letovi u periodu od 11:00 do 18:00 sati. Letovi su osigurani za izlagače i sponzore, ali se prijaviti mogu svi registrirani operatori u kategorijama A1/A3 ili A2.

Detaljne informacije dostupne su na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2024 04:21