SINERGIJSKI UČINAK

HPB dobio odobrenje za pripajanje Nove hrvatske banke

Klijentima će usluge integrirane banke biti dostupne na svim lokacijama na kojima su do sada bile poslovnice obiju banaka

Zgrada HPB-a

 /Hpb

Hrvatska poštanska banka (HPB) priopćila je u srijedu da joj je Hrvatska narodna banka (HNB) odobrila pripajanje Nove hrvatske banke (NHB), slijedom ugovora o pripajanju potpisanog 1. ožujka ove godine.

U cilju ostvarenja sinergijskih efekata korištenjem svih potencijala HPB i NHB mreže poslovnica, kao i pružanja najkvalitetnije usluge klijentima, banka je u procesu pripajanja Nove hrvatske banke dobila i odobrenje regulatora, čime će nastati jedna snažna banka s jedinstvenom ponudom proizvoda i pod jednim brandom, ističu iz HPB-a.

Dodaju da će klijentima usluge integrirane banke biti dostupne na svim lokacijama na kojima su do sada bile poslovnice obiju banaka ili u njihovoj neposrednoj blizini, njih ukupno 69.

"Obje banke prolaze kroz velike promjene te sam uvjeren da ćemo iskoristiti tu priliku i kroz proces integracije, stjecanjem novih znanja i iskustava svi skupa izgraditi kvalitetnije i učinkovitije radno okruženje uz korist za sve dionike. S optimizmom gledam na naredno razdoblje i vjerujem da će predstojeće pravno pripajanje biti odličan početak naših novih zajedničkih uspjeha", izjavio je predsjednik Uprave HPB-a, Marko Badurina.

Podsjetimo, prije otprilike godinu dana Jedinstveni sanacijski odbor, središnje sanacijsko tijelo u okviru Bankarske unije, u suradnji s HNB-om kao nacionalnim sanacijskim tijelom, donio je odluku o pokretanju postupka sanacije Sberbanka Zagreb, jer je toj banci, tada u vlasništvu istoimene ruske banke, prijetio kolaps likvidnosti. Sanacija je provedena prodajom HPB-u za 71 milijun kuna. Paralelno sa sanacijom odvijala se i integracije Nove hrvatske banke u HPB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 00:09